Videóra vették, ahogy román nacionalisták verik a magyarokat

2017.09.13. 12:10

Botokkal, láncokkal, boxerekkel rontottak rá a Kolozsvári U ultrái a Kolozsvári CFR 1907 magyar szurkolóira egy hétvégi sportrendezvényen. A véres jelenetek mintegy húsz kisgyerek szeme előtt zajlottak le. A „KVSC 1907” szurkolói csoport feljelentést tesz a rendőrségen. – számolt be a Maszol.ro.

„Ilyen iszonyatos etnikai gyűlölettel még soha nem szembesültem” – számolt be a lapnak a történtekről a magyar szurkolói csoport egyik, neve elhallgatását kérő tagja.

A férfi szerint szombaton egy bérelt sportpályán a KVSC Kolozs Kupa elnevezésű amatőr labdarúgó tornán jelentek meg a rivális csapat, a Kolozsvári U ultrái, nagyjából harmincan. Magyarellenes, CFR-ellenes jelszavakat skandáltak, majd behatoltak a sporttelepre is.

A KVSC Kolozs Kupa elnevezésű amatőr labdarúgó tornán, erdélyi, magyarországi és szlovákiai csapatok is részt vesznek.

A focikupa szervezői megpróbálták csitítani a mocskolódó brigádot, hivatkoztak arra is, hogy egy családos rendezvényről van szó, nem kell a balhé, fogják vissza magukat.

Ezután úgy tűnt, sikerült letörni a harci kedvet, mert a harmincfős társaság elhagyta a területet, azonban hamar visszatértek, de akkor már felfegyverkezve.

A lap idézi: „Ám mintegy vezényszóra visszatértek, és akkor már előkerültek az addig a derekuk köré tekert láncok, a boxerek, és a kapunál elrejtett botok. „Elszabadult a pokol. Nem beszéltek, egyből ütöttek. Letiportak négyet-ötöt közülünk, láncokkal ütötték, rugdosták őket, ahol csak érték” – mesélte a szurkoló. (Az alábbi videón az látható, amint a KVSC-sek kitessékelik az U-sokat a telepről, verekedés itt még nem volt.)”

Az román nacionalistákkal történt verekedésben többen is megsérültek, a szervezők feljelentést tettek.

„A kolozsvári NCN televíziónak nyilatkozva a Kolozsvári U menedzsere, Ioan Ovidiu Sabău elítélte a csapata szurkolóinak magatartását. „Nem tudok egyetérteni ezzel a viselkedéssel. A hatóságoknak tenniük kell a dolgukat, azért fizetjük őket” – nyilatkozta a volt válogatott labdarúgó. Radu Constantea klubelnök azonban nem kívánta kommentálni a történteket. „Most hallok erről először, nem ismerem a részleteket” – jelentette ki. – írta a lap.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!