Rogán Antal addig arcoskodott, amíg bele nem szaladt egy pofonba

2017.09.11. 16:25

Rogán Antal, a miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszternek felelnie kell a parlamenti nemzetbiztonsági bizottság előtt korábban tett nyilatkozata miatt – miszerint „forró ősz” vár ránk, magyarokra. Itt ugyanis nem a külső hőmérséklet emelkedésére utalt, hanem az előttünk álló választási kampányra, és valamiért a demokratikus ellenzék utcai forrongásaira. (Egyesek szerint azonban éppen a Fidesz készül kirobbantani utcai zavargásokat.)

„A szocialista Molnár Zsolt vezette testület arra vár választ, hogy a miniszter mire alapozta kijelentését, ugyanis Molnár szerint egyetlen nemzetbiztonsági szervtől sem érkezett „hasonló figyelmeztetés”. – olvasható a HírTV oldalán.

Így tehát forrónak ugyan még nem forró, de kétségtelenül melegszik a talaj a propagandaminiszter lába alatt, hiszen a bizottság egy másik témában is megvizsgálná Rogán érintettségét, mégpedig a már ráégett letelepedési kötvénybiznisz ügyében, azon belül is annak egyik legjelentősebb szereplőjénél történt incidens apropóján.

“Izzasztó kérdésekkel kell majd szembenéznie Rogán Antalnak, mert el kell jönnie a nemzetbiztonsági bizottságba”

– nyilatkozta korábban Molnár az ATV-nek.

A betöréses lopás még áprilisban történt, az Arton Capitaltól a 444 értesülései szerint a betörők mintegy félmilliárd forintnak megfelelő eurót vittek el, ráadásul a kötvények forgalmazásával kapcsolatos bizalmas dokumentumokhoz is hozzáférhettek. A titkosszolgálat vizsgálódott, azonban hónapokkal a történtek után sem hallgattak ki még senkit.

Az Arton Capital, amely vállalkozás Afrikában, és Ázsia egyes részein árulta a magyar értékpapírokat. Az ellenzék által számos alkalommal kifogásolt és kritizált konstrukció lényege, hogy tehetős külföldiek 300 ezer euró (90 millió forint), plusz a 50-60 ezer eurós (1,5-1,8 millió forint) jutalékért cserébe, a kötvények lejegyzése révén magyar letelepedési engedélyhez jutnak, amivel aztán szabadon mozoghatnak az Európai Unió területén. A befizetett pénzt pedig öt év után visszakapják. (A konstrukciót és a rendszert számos fórumon Rogán Antalhoz kötötték.) – írta a Népszava.

Az eset kapcsán felmerült az önbetörés gyanúja is, mivel nagy mennyiségű készpénz mellett akár „kényelmetlen” adatok is „el tűnhettek” betörésnek álcázva – utóbbira pont a történet legfurcsább szála miatt gyanakodhatunk, ugyanis a cég számítógépeit is elvitték.

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!