Czeglédy Csaba a rácsok mögül üzent – A Fidesz megpróbálja elhallgattatni az érte kiállókat

Czeglédy Csaba (Kép: MTI)

2017.09.11. 12:28

A Nyugat.hu írta meg korábban; „hogy Mécs Imre, volt 56-os elítélt és dr. Szendrő-Németh Tamás szombathelyi ügyvéd az előzetesben lévő Czeglédy Csaba mellett akar felszólalni a szeptember 14-i szombathelyi közgyűlésben.”

Szendrő-Németh Czeglédy meghatalmazottjaként szólalna fel, hogy távollétében „a nyilvánosság és a Képviselő-testület előtt,” képviseletében és érdekében felszólalhasson, míg Mécs Imre, mint barátja kíván jelen lenni és felszólalni.

Czeglédy előzetesben tartása miatt kényszerült arra, hogy meghatalmazott útján reagáljon az őt ért vádakra, mint azt a polgármesternek címzett levelében írta;

„…csak ilyen módon tudok a nekem feltett kérdésekre választ adni és reagálni a kialakult helyzetre.”

Ezt azonban nem engedik, Czeglédy valószínűleg nem tudja majd képviselni az érdekeit, az alábbi levélből ugyanis az derül ki, hogy érintett nem védekezhet, mert az önkormányzat nem foglalkozik az üggyel.

Az érvényes szabályok szerint a felszólalásra akkor van mód, ha előzetesen elküldik az önkormányzatnak a hozzászólási kérelmüket, amit esetükben Szombathely fideszes polgármestere, Puskás Tivadar bírál el – így ő dönti el, lesz-e felszólalás vagy sem.

Dr. Szendrő-Németh Tamás szerint azonban levelükre nem kaptak választ, és értesülései szerint a polgármester nem engedélyezi a két felszólalást. Ezért újabb levelet írt Puskás Tivadarnak, aminek a másolatát a Nyugat.hu-nak is elküldte:

„Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata

dr. Puskás Tivadar
Polgármester

Tisztelt Polgármester Úr!

Tekintettel arra, hogy a szeptember 5.-én Polgármester Úrhoz intézett, a 2017. szeptember 14.-én tartandó közgyűlésen való felszólalási kérelmemre a mai napig nem érkezett válasz, melynek értesüléseim szerint az az oka, hogy a Fidesz frakció nem kíván szembesülni a nagy nyilvánosság előtt Czeglédy Csaba törvénytelen fogva tartásának részleteivel, ismételten, és nyomatékosan kérem, hogy adjon helyt kérelmemnek az alábbi indokokra való tekintettel is!

Törvénytelen és egyben szánalmas a Fidesz frakció azon eljárása, mellyel még a védekezéshez való jogot is megpróbálja mondvacsinált jogszabályi hivatkozásokra alapítva megvonni Czeglédy Csabától, akit az állampárt 3 hónapja úgy tart előzetes letartóztatásban, hogy indítványa ellenére még ki sem hallgatták, és hazugságvizsgálónak sem vetették alá.

Nyilvánvalóan kényelmes és jól bevált eszköze a Fidesznek bértollnokaival minden héten egész oldalas propaganda cikket írattatni, a közpénzen kiadott városi lapokban a rabszíjon vezetett szocialista városi képviselőről, akinek nem áll módjában személyesen védekezni a hamis vádakkal szemben sem az ellene folytatott koncepciós büntetőeljárásban, sem a közvélemény előtt.

Amikor pedig a közgyűlés róla hoz döntést, még azt is próbálják megakadályozni, hogy mások mondják el az igazságot helyette. Ez lenne a nagy fideszes ál-demokrácia? Ennyire telik a bátor fideszes uraktól? Telefonos közvélemény kutatással félrevezetni az embereket, és kiállni sajtótájékoztatót tartani? Ennyire be vannak ijedve egy szép korú 56-os halálraítélttől és egy vidéki ügyvédtől? Polgármester Úr! Legyen férfi és ne bújjon a jogszabályok mögé! Ne felejtse el: Nem elég polgármesternek lenni, annak is kell tudni látszani!

Fel kívánom hívni a figyelmét arra, hogy ha törvénytelen módon megakadályozza a közgyűlésen való felszólalásunkat, akkor kénytelenek leszünk azonos időpontban a Városháza folyosóján elmondani érveinket, ahová természetesen várjuk a bátor fideszes önkormányzati képviselőket is, szívesen bemutatjuk önöket a szombathelyi választópolgároknak, és lehetőséget biztosítunk arra, hogy elmondják a nagy nyilvánosság előtt is Czeglédy Csabáról sokat hangoztatott rágalmaikat. Kérem Polgármester Urat, hogy szíveskedjen a fideszes provokátorokat felszólalásunktól távol tartani!

Szombathely, 2017. 09. 10.

Tisztelettel:

dr. Szendrő-Németh Tamás”

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!