Milliók eshetnek el az ingyenes egészségügyi ellátástól

Erről azért nehéz lesz valami pozitívat írni.

Közeledik jövő év áprilisa, közelednek az általános országgyűlési választások. Kampányban általános kérdés szokott lenni az egészségügy. A kormánypártok vert helyzetből indulnak! A 24.hu arról ír, hogy a magyar betegek a magánkórházakat választják, mert nem bíznak az állami egészségügyben, ahol nagyon sokat kell várni és semmibe veszik őket. „Azt nem akartam, hogy egy ilyen helyzetben kiszolgáltatott legyek” – nyilatkozta egy anyuka az RTL KLUB Híradójának.

„A fent említett kismama is a szülészet-nőgyógyászat ellátását választotta az egyik magánkórháznak, ez is a legnépszerűbb itt.

Már egyes magánkórházakban is van várólista, bár még nem olyan hosszú, mint az állami egészségügyben. Főleg a fekvőbeteg-ellátásban. Két-három hetet, nem pedig két-három hónapot kell várni. Sok kispénzű beteg is elmegy már magánrendelésre, esetükben a család adja össze a pénzt. Egy felmérést is idéz a riport, miszerint tavaly 10-ből 6 budapesti járt magánrendelésen. Ők zömmel fogászatra vagy diagnosztikai vizsgálatokra (pl. MR-re) járnak.

Az emberek fő oka a privát ellátás választására, hogy az államiban sokat kell várni és nem figyelnek rájuk.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának célja az a válaszuk szerint, hogy az emberek minél színvonalasabb ellátást kapjanak az állami intézményekben. Teszik ezt kórházak, rendelők felújításával és béremelési programmal.”

 

Korábban már írtunk arról, hogy az Orbán-kormány nem alkalmas arra, hogy működtesse az országot, az Orbán kormány nem alkalmas arra, hogy életben tartsa az egészségügyet… Miközben azt hangoztatják, hogy olyan országot szeretnének teremteni, ahol a kiváló szakemberek nem mennek el, sőt mi több a szerintük ‘kalandozás vágyából’ külföldön dolgozók is hazajönnek, a valóságban hibát hibára halmoznak.

MOST A FOGORVOSOK PÉNZÉT AKARJA LEFELEZNI AZ ORBÁN KORMÁNY!

Az Orbán-kormány nem alkalmas arra, hogy működtesse az országot, arra sem alkalmasak, hogy életben tartsa az egészségügyet

 

Arról is beszámoltunk, Az állam összesen 28 milliárd forintot fordít fogászati ellátásra, tehát lakosonként 2800 forintot. Ez pont a fele a szükséges minimumnak a Magyar Orvosi Kamara fogorvosi tagozatának számításai szerint. Nagy Ákos keszthelyi fogorvos szerint a fogorvosi munka piaci ára a 2800 forintnak három – négyszerese. Példaként említette, hogy minimum négyezer forintba kerül egy szűrővizsgálat magánorvosnál.

A KAMARA AZT MONDTA, HOGY AZ ALULFINANSZÍROZOTTSÁG IS OKA ANNAK, HOGY EGYRE TÖBB AZ ÜRES KÖZFINANSZÍROZOTT FOGORVOSI PRAXIS.

Az Orbán-kormány tényleg nem alkalmas arra, hogy életben tartsa az egészségügyet…

 

Az Ellenszél pedig arról számolt be, hogy a Publicus kutatóintézet felmérése alapján az emberek kétharmada szerint az elmúlt években romlott az állami egészségügy állapota, 56 százaléka szerint pedig mindezért az Orbán-kormány tehető felelőssé.

Visszanyalt a fagyi: Balog Zoltán a magyar egészségügy áldozata lett

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!