43 milliós kedvezményes hitelt kapott Matolcsy alelnöke – megérdemli, mert havi 9 millát keres

nol.hu

Matolcsy jegybankjának alelnöke havi 9 millió forint mellé 43 millió forintos kedvezményes hitelt kapott. A 24.hu kérdésére nevezte meg a Magyar Nemzeti Bank a két alelnök nevét, akik részesülnek a kedvezményes munkáltatói kölcsönből.

Nagy Márton, aki az alelnökök közül feladatait tekintve a legfontosabb területeket viszi (a monetáris politikáért és a hitelösztönzésért felelős) a jegybankban, 43 millió forintos kedvezményes kamatozású munkáltatói kölcsönt kapott három éve.

A kedvezményes kölcsönből vásárolt egy 89 négyzetméteres (plusz 12 négyzetméter terasz) társasházi lakást Budapesten a XII. kerületben. A szabályzat szerint legalább 30 százaléknyi önerőt kellett hozzátennie a hitelhez, így az ingatlan, amelyet megszerzett a jegybanki kölcsönnek is köszönhetően, 60 millió forintnál is drágább lehetett.

Ez is mutatja, messze nem arról van szó a mostani jegybanki vezetés alatti kedvezményes munkáltatói kölcsönöknél, hogy valamilyen méltányolható lakásigényt kielégítve, kis összegű ingatlanhoz segítenék az MNB-alkalmazottakat.

Az MNB-s munkáltatói hitel kamata a mindenkori jegybanki alapkamat (most 0,9 százalék), így Nagy Márton is jóval olcsóbban juthatott a kölcsönhöz, mintha azt a lakosság nagy részéhez hasonlóan egy kereskedelmi banktól igényelte volna, piaci feltételek mellett.

A vagyonnyilatkozatán nyomon követhető, hogy gyors ütemben, havonta úgy 800-900 ezer forinttal csökken a tartozása Nagynak, ez alapján a hitel futamideje 4 év körül lehet.

Most még 8,1 millióval lóg a munkahelyének.

Korábban már megírtuk amíg a FIDESZ 0 Ft-al emelte a hallgatói ösztöndíjakat, addig vannak olyan császárok, akik az MNB alapítványaitól 300 000 forintos ösztöndíjat kapnak a többmilliós fizetésük mellé…

Minden bizonnyal, ha ezzel tisztában lennének a FIDESZ-re szavazó állampolgárok, akkor a FIDESZ-nek a következő évi országgyűlési választásokon el sem kellene indulnia…

PALOTAI DÁNIEL, AKI AZ MNB EGYIK ÜGYVEZETŐJE, HAVI BRUTTÓ 4,95 MILLIÓ FORINTOS FIZETÉSE MELLÉ NETTÓ 300 000 FORINTOS ÖSZTÖNDÍJAT KAP.

Megmutatjuk, hogy miként lehetsz valóban nagyon gazdag – vigyázat, Fidesz-tagság szükséges!

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!