Hozzávalók:
-
hámozott felezett őszibarack
820 g
-
Rama Vajas Íz
200 g
-
cukor
300 g
-
tojás
4 db
-
liszt
300 g
-
Dr. Oetker Sütőpor
2 teáskanál
-
só
1 csipetnyi
-
Dr. Oetker Eredeti Puding Vanília
1 csomag
-
tej
500 ml
-
tejföl
400 g
-
Dr. Oetker ét tortabevonó (vagy olvasszunk fel 10 dkg étcsokoládét gőz felett, majd 2-3 dkg Rama Vajas Ízzel keverjük fényesre)
1 db
-
szeletelt mandula
10 g
Lépés 1
Csepegtessük le a felezett barackokat és tegyül félre a levét. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra (légkeveréses 160°C). A sütőlemezt béleljük ki sütőpapírral.
Lépés 2
A Rama Vajas Ízt keverjük habosra a 200g cukorral. Egyenként keverjük bele a tojásokat. A lisztet, a sütőport és a sót keverjük össze, és a barack félretett levével felváltva keverjük a margarinos-tojásos masszához, legutoljára hagyjuk majd a lisztet. Kenjük a masszát az előkészített tepsibe, simítsuk a felületét egyenletesre, és süssük aranybarnára az előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt.
Lépés 3
Közben készítsük el a pudingot. A maradék (100g) cukrot keverjük csomómentesre a pudingporral, és kb. 6 evőkanál tejjel. A maradék tejet forraljuk fel, majd folyamatos keverés közben óvatosan öntsük a pudingporos masszához. Öntük vissza az edénybe és folyamatosan kevergetve sűrítsük be. Tegyünk folpackot a felületére (hogy ne bőrösödjön be) és hagyjuk teljesen kihűlni. Ha kihűlt, keverjük bele a tejfölt, majd kenjük el a krémet a kihűlt piskótalap tetején.
Lépés 4
A csokoládés tortabevonót olvasszuk fel a csomagoláson lévő utasítás szerint. A fél barackokat helyezzük sütőpapírra, csíkozzuk be a csokoládéval a domború oldalukat, hogy úgy nézzenek ki, mint a méhecskék. Kis késsel 2 helyen vágjunk bele a barackokba, és a vágások helyére tegyünk a szeletelt mandulából egyet-egyet, ezek lesznek a méhecskék szárnyai. Helyezzük a kis méhecskéket a piskótára, és szeleteljük fel a süteményt.