Linzertorta

Hozzávalók:

  • A TÉSZTÁHOZ
  • porcukor

    12 dkg

  • Rama Vajas Íz

    25 dkg

  • liszt

    40 dkg

  • tojás

    1 db

  • eperlekvár

    30 dkg

  • habtejszín

    600 ml

  • A DÍSZÍTÉSHEZ
  • eper

    6 db

Lépés 1

A tészta hozzávalóiból gyors mozdulatokkal egynemű tésztát gyúrunk, és 5 részre osztjuk.
Lépés 2

Fél órát pihentetjük hideg helyen, ezután kinyújtjuk őket és kb. 16 cm átmérőjű karikával kiszúrjuk.
Lépés 3

175 fokon világosra sütjük a lapokat. Míg sülnek a tészták, felverjük a tejszínhabot.
Lépés 4

Ha megsültek a lapok, egyet (a legszebbet, mert ez lesz a torta teteje) még melegen hat szeletre vágunk, a többi lapnál megvárjuk, míg kihűlnek.
Lépés 5

A tejszínt és a lekvárt négy egyenlő részre osztjuk. Az első lapot megkenjük vékonyan eperlekvárral, majd tejszínhabbal és így tesszük egymásra a további négy réteget.
Lépés 6

Az utolsó tejszínhab rétegre ferdén tesszük rá a felvágott linzerszeleteket. Két napot állni hagyjuk a tortát, jól lefóliázva a hűtőben, ezután lesz szeletelhető. Friss eperrel díszítjük tálalás előtt.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!