Hozzávalók:
- A TÉSZTÁHOZ
-
porcukor
12 dkg
-
Rama Vajas Íz
25 dkg
-
liszt
40 dkg
-
tojás
1 db
-
eperlekvár
30 dkg
-
habtejszín
600 ml
- A DÍSZÍTÉSHEZ
-
eper
6 db
Lépés 1
A tészta hozzávalóiból gyors mozdulatokkal egynemű tésztát gyúrunk, és 5 részre osztjuk.
Lépés 2
Fél órát pihentetjük hideg helyen, ezután kinyújtjuk őket és kb. 16 cm átmérőjű karikával kiszúrjuk.
Lépés 3
175 fokon világosra sütjük a lapokat. Míg sülnek a tészták, felverjük a tejszínhabot.
Lépés 4
Ha megsültek a lapok, egyet (a legszebbet, mert ez lesz a torta teteje) még melegen hat szeletre vágunk, a többi lapnál megvárjuk, míg kihűlnek.
Lépés 5
A tejszínt és a lekvárt négy egyenlő részre osztjuk. Az első lapot megkenjük vékonyan eperlekvárral, majd tejszínhabbal és így tesszük egymásra a további négy réteget.
Lépés 6
Az utolsó tejszínhab rétegre ferdén tesszük rá a felvágott linzerszeleteket. Két napot állni hagyjuk a tortát, jól lefóliázva a hűtőben, ezután lesz szeletelhető. Friss eperrel díszítjük tálalás előtt.