Baló György nem tűri a hazugságot: Kőkeményen helyretette a hazudozó fideszes politikust élő adásban + VIDEÓ

2017.09.21. 13:00

Az RTL klub Magyarul Balóval c. esti politikai műsorában a műsorvezető vendége volt Gulyás Gergely a Fidesztől és Volner János a Jobbik részéről. A két parlamenti képviselő az általános választójog bővítéséről és szűkítéséről filozofált, ami csak a hárdkór politikafüggők számára izgalmas téma, az a szavazópolgár, akinek a szavazati jogáról pedig épp a feje fölött döntenek, le se szarja – sajnos.

 

A műsor apropója a Jobbik javaslata volt: A párt ugyanis szeretné elérni, hogy a 8 általánossal nem rendelkező nagykorú magyar állampolgárok ne szavazhassanak a választásokon. Az is kiderült, hogy javaslatuk a fiatalabb generációkat sújtaná, mivel azt csak a 1990 után születettekre terjesztenék ki.

A szavazati jog szűkítésére a Jobbik szerint azért van szükség, mert az iskolázatlan tömegek szavazata könnyedén megvásárolható a választásokon – Volner erre számos példát is felhozott. Egy zsák krumpli, készpénz – ezek a slágertermékek, és szerinte a Fidesz rendszeresen él is a mélyszegénységben élők körében a szavazatvásárlás eszközeivel.

Gulyás Gergely a javaslattal nem értett egyet, szerinte az korlátozná az emberek szabadságát, és egyik legerősebb ellenérvként – kapaszkodjanak – európai értékekre és jogrendre hivatkozott!

A műsorban a két jobboldali párt egymásra licitálva alkudozott a szavazati jog szűkítéséről és bővítéséről, éppen aszerint, miként járhat jobban saját pártja.

A 8 általánossal nem rendelkező szavazók körében a felmérések szerint a Fidesz vezet, így ha a Jobbik javaslata valamilyen csoda folytán törvényre emelkedne, akkor utóbbi járna jobban.

A választási törvény a Fidesz számára kedvez, ezt a tényt Gulyás Gergely vonakodva sem volt képes elfogadni, bár azt hozzátette, hogy a Jobbik és a Fidesz közt konszenzus alakult ki annak megalkotásakor arról, hogy a választás egyfordulós legyen, ami végeredményben megágyazott ennek az egy- (maximum két-) párti választási rendszernek, amiben a pártok közötti összefogások gyakorlatilag halálra vannak ítélve.

Némi sérelem érezhető a Fidesz által létrehozott választási szabályok miatt a Jobbik részéről, legalábbis ami a határon túli szavazatokat illeti, mivel az a helyzet, hogy a Trianoni határokon túl nem a Jobbikra szavaznak a népek. (A nem Magyarországon élő magyarok szavazási nehézségeiről itt olvashat.)

Ment is az adok-kapok, Gulyás például meghökkentette a műsorvezetőt is, Baló György ugyanis köpni-nyelni nem tudott hirtelen a fideszes képviselő vádjával, miszerint „a Jobbik a balliberális oldal hazugságait ismételgeti”.

A műsoridő vége vészesen közeledett, az álláspontok pedig továbbra is csak abban egyeztek, hogyan lehet még több szavazatot nyerni, amikor Volner János bedobta a balliberális hazugságok legnagyobbikát: A sajtó- és média szabadság kérdését. (Két percnyi csodáról van szó, megéri odatekerni a fenti videón: ez 27:30 nál kezdődik)

Be is indult a fideszes-tempó. Gulyás erre csak annyit tudott cinikusan mondani – érzékeltetve a helyzet súlyosságát, hogy a legnézettebb és legolvasottabb tévé, online újság, hetilap, mind-mind kormánykritikus. Mert szerinte semmi baj nincs a magyar sajtó- és szólásszabadsággal ugye.

(Zárójelben a sajtótermékek népszerűségéhez azt azért hozzátenném, hogy az írni-olvasni tudó közvélemény tartalomérzékeny, ezért választ magának olyan sajtót, amit el is lehet olvasni és nem csak a szar folyik belőle.)

Na, erre Baló György már nem maradhatott csendben, itt ki is lépett a kérdező szerepéből, és gyorsan helyretette Gulyás úr emlékezőképességét, miszerint a Fidesz igenis leuralta a médiapiacot, és bedöntötte a legnépszerűbb – szintén ellenzéki – napilapot a Népszabadságot, azóta pedig akadálytalanul ömlik mindenhonnan a kormánypropaganda.

És akkor még azt is hozzá lehetett volna tenni, hogy a műsornak helyt adó RTL-t állítólag Orbán az oroszokkal akarta megvetetni magának.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!