Várod, hogy megbukjon Orbán? Megmutatjuk, miként fog ez megtörténni, és miért jár ő mégis jól…

Fotó: Bloomberg / Getty Images Hungary

Magyarország megerősítette szándékát, hogy folytatja a paksi atomerőmű Oroszországgal közös bővítési projektjének megvalósítását – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök tegnap a Projektorija elnevezésű tudományos-technikai diákfórumon. Írja a Magyar Nemzet.

A legnagyobb 770 millió eurós turbinagyártási pályázaton az amerikai General Electric magyar leányvállalata a GE Hungary Kft és az Alstom Pwer System valamint a szentpétervári érdekeltségű Szilovije Masini adott be érvényes pályázatot.

Már többen felhívták a figyelmet: a dokumentációkból kiviláglik, a paksi beruházás drágább lehet a tervezettnél.

„Az orosz Szilovije Masini 979 millió euróért (299 milliárd forint), a GE Hungary által vezetett konzorcium 820 millió euróért (250 milliárd forint) végezné el a munkát. Így utóbbi 50 millió euróval (mintegy 15 milliárd forint) magasabb ajánlatot adott be. Bár még nem született végleges döntés, de a közbeszerzési kiírás szerint a szerződéskötésnél jelentős mértékben számít a pályázati ár, így akár ki is lehetne jelenteni, hogy a GE Hungary konzorciuma fogja szállítani a turbinákat.”

Az Ellenszélen olvashatunk arról, hogy Putyin igazából miért jött hétfőn Magyarországra: „El kéne már kezdeni azt a beruházást! Hajlandóak vagyunk megelőlegezni az egész 12 milliárd dolláros bekerülési költséget!” – mondta VV az orosz sajtónak és – négyszemközt – Orbánnak is. Orbán Viktor most nem tudja, mit tegyen. Ezért mozgott kényelmetlenül a tárgyalások előtt kissé kihízott öltönyében. Az orosz diktátor legjobb magyar tanítványa már tudja, hogy a paksi beruházás teljesen fölösleges. Semmi szükség ekkora mennyiségű, alaperőműben termelt villamos energiára. Ha pedig Magyarország ekkora összeggel eladósodik Oroszország felé, akkor a huszonegyedik századra ismét vége Magyarország függetlenségének.

Bokros Lajos tudja, hogy mi volt Putyin Magyarországi látogatásának valódi célja!

A Pesti Bulváron is beszámoltunk arról, hogy „egy atomerőmű felépítése évtizedekben mérhető, legkevesebb 10-12 évig tartana csak maga az építkezés, így elektromos energiát még annyit se termelne az előttünk álló évtizedben mint egy napkollektor felhős időben – éjjel. Ráadásul a háromezer milliárdos orosz hitel, melyből a beruházás megvalósulna generációkra előre eladósítaná Magyarországot. És még valami, az egész balhét 30 évre titkosították, így például bizonyos “mellékhatások” is fedve maradnak 2045-ig.”

Megszólalt a fideszes ex-államtitkár: Orbán bukni fog 2018-ban!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!