Megszólalt a fideszes ex-államtitkár: Orbán bukni fog 2018-ban!

2017.09.01. 16:15

Korántsem biztos, hogy megépül Paks 2 – állította a Hír TV Egyenesen c. műsorában Illés Zoltán, az előző Orbán-kormány államtitkára, a Fidesz egykori alapítója arra alapozva, hogy az előkészületek az elmúlt években nem jutottak még sehova, vagy ahogy fogalmazott: „még egy kapavágás sem történt”.

Egy atomerőmű felépítése évtizedekben mérhető, legkevesebb 10-12 évig tartana csak maga az építkezés, így elektromos energiát még annyit se termelne az előttünk álló évtizedben mint egy napkollektor felhős időben – éjjel. Ráadásul a háromezer milliárdos orosz hitel, melyből a beruházás megvalósulna generációkra előre eladósítaná Magyarországot. És még valami, az egész balhét 30 évre titkosították, így például bizonyos „mellékhatások” is fedve maradnak 2045-ig.

20141113paks atomeromu
A paksi atomerőműben (kép: MTI)

Illés elmondta, hogy szerinte a 2018-as választásokon az ellenzék leváltja a Fideszt, egy új kormány pedig bizonyosan leállítaná a beruházást – amit Szijjártó Péter szerint már 2018 év elején megkezdenek.

A hitelről pedig azt mondta, hogy az oroszokkal, akik a beruházás finanszírozásához szükséges a hitelt nyújtják, meg lehet állapodni a projekt felmondásáról.

Az ex-fideszes Illés szerint Magyarországnak nem lenne szüksége a paksi bővítésre, annak társadalmi támogatottsága is alacsony, akármennyire szajkózza ellenkezőjét a fideszes lakájmédia. Ha például az ország csatlakozna az európai villamoshálózathoz, akkor az EU területén megtermelt villamosenergia hozzájárulhatna az áramellátáshoz, azaz nem kellene önellátásra berendezkedni.

A napi.hu írta: „Illés Zoltán a Fidesz 19. számú párttagkönyvének tulajdonosa, a Fidesz tagja, ám szerinte értékorientált, erkölcsösebb politikára lenne szükség – aljas politika, hogy a párt ellenségképeket gyárt. Úgy véli, a Fidesz veszélyben van a 2018-as választásokat illetően, a szavazók leválthatják a jelenlegi kormányt. A Fideszen belül sok ember van, aki hasonlóan gondolkodik, mint én, legfeljebb nem mondja el a véleményét – tette hozzá.”

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!