Kínok közt: Szörnyű állapotban tartja kutyáját ez a férfi, mégsem tesz senki semmit ellene

2017.09.01. 12:10

Az Állatmentő Liga Facebook oldalán egy megrázó posztra lettünk figyelmesek, melyhez képeket is csatolt a feltöltő, aki a segítségüket kéri.

A képeken az látszik, hogy egy férfi a Szent István körúton sétáltat egy négylábú állatot – ami a csomós, összetapadt bunda alatt valaha egy kutya volt.

A poszt írója beszámolt arról, hogy a kutya nagyon rossz állapotban van, alultáplált, valamint „az összetapadt, lenőtt szőrcsomókból kifolyólag csak vánszorogni tud, sántikálva. Ha a kutya pisil akkor az a bundájára csurog, ezért  – a poszt írója szerint az állat környezetében elviselhetetlen a bűz.

A kutyának vélhetően tartós kínokat és fájdalmakat kell átélnie gazdája hanyagsága miatt, ezért az eset kimerítheti az állatkínzás fogalmát. Alul olvasható a teljes poszt, egy megosztással segíthet előkeríteni az illetőt.

21167721 1923064324632750 1934381288328277003 o
Kép: Facebook

„Tisztelt Állatvédők! Segítségeteket kérem. Ma este az alábbi kutyát láttuk a Jászain a gazdájával sétálni. Nem hajléktalanok. Az összetapadt, lenőtt szőrcsomókból kifolyólag csak vánszorogni tud, sántikálva. Nem kell ahhoz állatorvosnak lenni, hogy tudjuk, hogy milyen deformitásokat okozhat a gerincének ez az állapot. Alultáplált. A gazdája egy fánál pisiltette, de a szerencsétlen kutya a saját szőrére vizel, majd ahogy az egyik képen is látszik, azt maga után csorgatva vonszolja magát tovább. Emiatt 30 méteres sugárban förtelmes bűze van, amire a járókelők és az éttermek előtt ülők mind megfordulnak (bár senki nem tesz semmit). Végigkövettük sétájukat, a címet egy arra megfelelő szervezetnek ki is adom. Személyes konfrontációt azért nem tartottam célravezetőnek a gazdájával, mert aki egy ilyen állatot elvisel magával egy lakásban, az maga sem lehet szellemileg ép. Egyébként a gazda nem volt a kutyával erőszakos, vagy ellenséges, néha meg is simogatta. Viszont ez az állat borzasztó kínok között él, folyamatosan szenved, nem is értem hogy egy lakóközösség hogy tudja elviselni a gazdáját és miért nem cselekedtek eddig ez ellen. Felhívtunk pár számot, de mindenhol vége van a műszaknak, úgy tűnik. Kérem segítségeteket.”

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!