Palacsinta torta spenóttal és bolognai raguval

Igazán különleges finomság!

Hozzávalók:

  • fagyasztott leveles spenót

    300 g

  • Knorr Bolognai spagetti alap

    2 csomag

  • víz

    6 dl

  • tojás

    2 db

  • tej

    1 dl

  • liszt

    15 dkg

  • szódavíz

    2 dl

  • parmezán sajt

    40 g

  • darált marhahús

    60 dkg

  • mozzarella golyó

    1 db

Lépés 1

Készítsünk lisztből, tojásból és tejből palacsintatésztát. Keverjük ki jól, csomómentesre. A végén lazítsuk föl szódavízzel, és tegyük félre 15 percre.
Lépés 2

Ezalatt készítsük el a bolognai ragut. Pirítsuk le olajon a darált húst egy pici sóval és borssal. Ha a levét elfőtte, hozzáadjuk a bolognai spagetti alapot és a vizet. Jól összekeverjük, és állandóan kevergetve közepes lángon sűrűre főzzük.
Lépés 3

Míg hűl a ragu, süssük ki a palacsintákat.
Lépés 4

Egy margarinnal kikent tortaformába helyezzünk egy palacsintát. Kenjük be a ragu arányos részével, majd tegyünk rá spenótot is. Helyezzük rá a következő palacsintát és kenjük meg azt is ugyanígy. Folytassuk így, míg az utolsó előtti palacsintára is rákenjük a ragu és a spenót végét. Az utolsó palacsinta tetejére tegyünk egy felszeletelt mozzarella golyót, félbevágott koktél paradicsomokat és szórjuk még be reszelt parmezánnal is.
Lépés 5

190 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt süssük össze, míg a sajt is ráolvad a tetejére. Tálaljuk ruccolával, vagy egyéb zöld salátával.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!