Emberi tragédia: Családi otthonáért harcolt az apa, végül belehalt

2017.08.30. 16:39

„Ha valakire, akkor Bakó Sándorra (†38) igaz, hogy megharcolt az ál­maiért. A háromgyerekes kecskeméti családapa amióta az eszét tudta, az igaz szerelemre, gyerekekre és egy gyönyörű otthonra vágyott.

Sándor nemcsak álmodozott, lépésről lépésre mindent megtett, hogy álmai valóra is váljanak. Az otthonteremtés mesesze­rűen indult, Kecskeméttől pár kilométerre megtalálták a megfelelő telket, rajta a félkész házzal. Megvették, boldogságuk határtalan volt. Mint a Tények riportjából kiderült, mindez azonban nem tarthatott sokáig.” – írta a Blikk.

Bakó Sándor kőművesként dolgozott, munkája mellett építgette is a kecskeméti családi fészket, azonban az idillnek hamarosan vége lett.

Az önkormányzatnak beadott építési engedélyen módosításokat szerettek volna elvégezni, azonban a hivatal lesöpörte kérelmüket, arra hivatkozva, hogy a telek egy korábbi laktanya üzemanyagbázisához túl közel terül el, ezért az új engedély kiadását a Honvédelmi Minisztérium megtagadta. Az önkormányzat lezáratta a házat a család pedig albérletbe kényszerült.

Hét évnyi pereskedés után a Kecskeméti Törvényszék kimondta, hogy a lezárás törvénysértő volt, a család visszakaphatja a házát és mellé kárpótlásul 46 millió forintot. Azonban a férfi özvegye szerint a jogerős ítélet azért nem születhetett meg, mert a fellebbezésükhöz csatolt számlamellékletet az egyik ügyvéd nem nyújtotta be.

A Blikk írja: „– Nyolc nappal ezelőtt Sanyi egy barátjával betonozott, amikor rosszul lett. Hiába jött a segítség, meghalt. Biztos vagyok benne, hogy a rengeteg idegeskedés miatt állt meg a szíve. Rengeteget harcolt. Szegény belehalt a sok igazságtalanságba, ami velünk történt. Most még az is kiderült, hogy addig a tárgyalást is felfüggesztik, amíg nincs meg a hagyatéki tárgyalás. A három gyerek miatt erősnek kell lennem, de nagyon ­hiányzik a férjem – sírta el magát az özvegyen maradó Szilvia.”

Az önkormányzat máshogy látja a történteket. Szerintük ugyanis a családnak minimális változtatásokat kellett volna csak végrehajtania, hogy megkaphassák az építési engedélyt, ám ennek mégsem tettek eleget.

„Az önkormányzat állítja, ők próbálták rendezni a helyzetet, csereingatlant is felajánlottak neki. Hozzátették, ők soha nem lakoltatták ki a családot.” – írja a lap.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!