Bolognai palacsinta

Bolognait szeretjük, palacsintát szeretjük, na de a kettő együtt? Igazán ínyenc, fogás, érdemes kipróbálni!

Hozzávalók:

  • Knorr Bolognai spagetti alap

    2 csomag

  • Rama Vajas Íz

    1 evőkanál

  • víz

    6 dl

  • tojás

    2 db

  • olaj

    2 evőkanál

  • tej

    1 dl

  • liszt

    150 g

  • reszelt sajt

    100 g

  • szódavíz

    2 dl

  • darált hús

    600 g

Lépés 1

Készítsünk lisztből, tojásból és tejből palacsintatésztát. Adjunk hozzá egy csipet sót, keverjük ki jól, csomómentesre. A végén lazítsuk föl szódavízzel és tegyük félre 15 percre.

Lépés 2

Ezalatt készítsük el a bolognai ragut. Pirítsuk le olajon a darált húst egy pici sóval és borssal. Ha a levét elfőtte, hozzáadjuk a bolognai spagetti rafinériát és a vizet. Jól összekeverjük, és állandóan kevergetve közepes lángon újraforrástól számított 6-8 percig főzzük, vagy amíg megfelelő sűrűségűnek találjuk a ragut. (Ebben az ételben jobb, ha kicsit sűrűbb lesz a ragu, hogy könnyebben feltekerhessük a palacsintákat.)

Lépés 3

Míg készül és hűl a ragu, süssük ki a palacsintákat. (Hagyományos, kisebb palacsintasütőben 8 palacsintát tudunk készíteni ebből a receptből.)

Lépés 4

Töltsük meg a raguval a palacsintákat, majd tekerjük fel őket úgy, hogy a széleit behajtjuk. Egy margarinnal kikent hőálló tálba tesszük őket, és a tetejét megszórjuk reszelt sajttal. Tegyük be 190 fokos sütőbe kb. 15 percre, míg a sajt szépen ráolvad a tetejükre. Tálaljuk rukkola salátával.

Ossza meg ezt a cikket és kövessen minket facebookon, nekünk ezzel segíthet.


Tisztelettel köszönjük!
A PestiBulvár csapata

Hozzászólás