A kormány egyik legmocskosabb titkáról rántották le a leplet

forrás: nepszava.hu

Ötvenezernél is több ingatlan vár árverésre. Az esetek többségében nem kell kilakoltatás ahhoz, hogy átadják a lakást, de több száz alkalommal végrehajtót küldenek.

Az idei első félévben összesen 708 családot lakoltattak ki – derül ki Völner Pál egy írásbeli válaszából. Az államtitkárt az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó kérdezte a kilakoltatások számáról. A válaszból kiderül: 2010 óta nagyjából 320 ezer ingatlant hirdettek meg árverésre. A Nemzeti Eszközkezelő 2012 óta vásárolhatja meg a nem teljesített jelzáloghitel-szerződések fedezetéül szolgáló ingatlanokat – idén tavaszig 29 ezret vettek meg, és több mint 40 ezer kérelmet fogadtak be. Jelenleg több mint 52 ezer ingatlan vár árverésre.

Idén az első félévben 1210 alkalommal történt meg, hogy az árverés után zökkenőmentesen birtokba adták a lakást, 449 esetben azonban végrehajtó kellett ahhoz, hogy elmenjenek a régi lakók. A Nemzeti Eszközkezelő kérésére 152 helyen volt kilakoltatás, de ki kellett üríteni 94 önkényesen elfoglalt lakást is. Időarányosan nagyjából ugyanúgy állnak a kilakoltatásokkal, mint az előző években – derül ki a válaszból.

hvg.hu

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!