Messi elbénázta a 11-est, utána fellőtte magát a 350-esek klubjába

Lionel Messin múlt leginkább, hogy nyer-e a Barcelona szombat este az Alavés otthonában, hiszen Luis Suárez sérülése miatt egyedül az argentin maradt a Barca csatársorában.

Messi sokat is tett a győzelemért, a legnagyobb Barcelona-helyzetek mind rá lettek kijátszva, mégis volt miért aggódnia a vendégeknek az 55. percig, vagyis amíg meg nem szerezték a vezetést, az Alavés ugyanis néha meglepően jól játszva veszélyes is tudott lenni.

A Barcelona már a 39. percben vezetéshez juthatott volna, a 400. Barcelona-meccsén játszó Gerard Piqué harcolt ki büntetőt, azt viszont Messi nem rúgta jól, a jó oldalra vetődő Pacheco védte a tizenegyest.

A második félidőben viszont már nem tudta tartani a Barcelonát a hazai csapat, egy jó háromszögelés végén Messi betalált, megszerezve 350. gólját a spanyol bajnokságban. Az argentin az első játékos Gerd Müller óta, aki 350 gólig jut egy bajnokságban, a német legenda az 1977-78-as szezonban lépte át ezt a határt a Bundesligában a Bayern München játékosaként. Az öt európai topligában csak nekik kettejüknek sikerült ez.

(forrás: index)

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!