Ellenzéki oldalon, nem nyúlta le Botka stábja a DK jelmondatát!

Úgy tudni, hogy Hollywoodban vannak olyan eltévedt művészek, fanatikus rajongók, akik a nagy filmgyártó stúdiók ellen pert indítanak, mondván, hogy ők beküldték forgatókönyv ötletüket az adott stúdiónak, ami arról szólt, hogy van egy férfi és van egy nő akik egy városban élnek, találkoznak, bizonyos problémákkal találják szembe magukat a kapcsolatukat illetően, de a végén még is összejönnek.

A pert pedig azért indítják, mert tőlük nem vásárolták meg az ötletüket, nem kérték fel őket a forgatókönyv megírására, mégis készítettek olyan filmet, amelyik megítélésük szerint az általuk beküldött ötlethez rendkívül hasonlít.

Meg kellene állapodni abban, hogy Botka kampánystábja nem a DK ötletét nyúlta le, amikor azt mondta, hogy a jövő évi választásokon Orbán és Európa között kell választaniuk a szavazópolgároknak.

Ujhelyi István azt írja Facebook oldalán „Egyes barátaink és kommentelőink meglehetősen méltatlanul azzal vádolnak minket, hogy ‘elloptuk’ a DK szlogenjét. Nos, ez a kép az MSZP 2016-os kongresszusán készült. Azóta szinte minden megszólalásom/megszólalásunk erre épül, ráadásul „Orbánisztán vagy Európa?!” címmel publicisztikát is közöltem, de készült egy sokszázezres nézettségű videó is, amely most is megtalálható a youtube-on. Kár az ilyen méltatlan támadásokért…”

Miután megállapodtunk abban, hogy a 2016-os kongresszuson készült kép a szocialisták számára lehetővé teszi a szlogen használatát, már csak arról kell elmélkedni, hogy az europakavezo.blog.hu is beszámol arról, hogy Botka László kampánystábja a DK szlogenjét használná, amikor arról beszél, hogy a jövő évi választásoknak a tétje az, hogy európát választjuk-e vagy Orbánt. Azt írják: „Aki nagyon figyeli a demokratikus ellenzék napi mozgásait, tegnap érdekes jelenségre figyelhetett fel. A holland affér kapcsán az MSZP miniszterelnök-jelöltje azt mondta, jövőre Orbán vagy Európa közül kell választani. Ez eddig rendben is lenne, elvégre sokan gondolják ezt így. A gond az, hogy a Demokratikus Koalíció pontosan ugyanezt a szlogent használja. Gréczy Zsolt, a párt szóvivője augusztus 13-án jelentette be, hogy Orbán vagy Európa? – Válassz! címmel indítja kampányát a DK. Ugyanez a címe a szeptember 2-ai, 16 órára, a Nyugati térre szervezett DK-nagygyűlésnek is. A Facebook tanúsága szerint Gyurcsány Ferenc augusztus 18-én tette ki a rendezvény meghívóját cover fotónak…”

Az europakavezo.blog.hu-nak tehát a fentiek alapján újra kellene gondolnia álláspontját.

 

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!