Újraválasztották Marius Vizert

Budapesten gyűlt össze a cselgáncsozók legjava. A világbajnokság előtt tartott tisztújításon újraválasztották a Nemzetközi Judo Szövetség elnökét, Marius Vizert.

– Nagyon megtisztelő, hogy újra elnöknek választottak. Remélem, hogy munkatársaimmal együtt sokat tehetek azért, hogy a dzsúdó, és annak értékeit megismertethessük a világgal. Úgy gondolom, hogy a tisztelet, a becsület, a fegyelem, az önuralom és a bátorság által jobba világot teremthetünk – mondta az elnök.

– Teljesen átalakult mára a sportág, és az is, ahogy a nagyközönség a dzsúdóra tekint. Egyre jobban érti a sportszerető közönség is. Korábban csak mi értettük a japán szavakat, most már egyre többen értik a cselgáncsozókon kívül is – vélekedett Envic Galea, a Nemzetközi Cselgáncsszövetség Akadémiájának vezetője.

– A cselgáncs olyan szintre jutott, amit korábban el se tudtunk képzelni. Nagyon izgalmas időket élünk! – szögezte le Mike Tamura, a kanadai szakszövetség vezetője.

– Rengeteget változott a sport az ő elnöksége idején – méltatta az elnököt dr. george Kerr, 10 danos mester.

– Hihetetlen, ami a cselgáncs világában az elmúlt 10 évben történt. A nemzetközi szövetség munkája Afrikában is arra sarkall minket, hogy egyre jobbak legyünk – állítja Estony Pridgeon, az afrikai szövetség főtitkára.

– Az utóbbi években egyre több eseményt szervezett a szövetség, és a cselgáncsoktatás is új utakat talált, szerintem ez nagyon fontos dolog – mondta Jean-Luc Rougge, a Francia Cselgáncsszövetség vezetője.

forrás: euronews

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!