Szijjártó megtette az első lépést, hogy kilépjünk az EU-ból

2017.08.25. 10:36

Szijjártó Péter külügyminiszter rendkívüli külügyminiszteri sajtótájékoztón jelentette be, hogy konzultációra hazarendelte a Hollandiába akkreditált magyar nagykövetet a holland nagykövet lapinterjúja miatt. A külügyminiszter úgy értékelte a lépést, hogy határozatlan időre megszakítottuk a nagyköveti szintű kapcsolatot Hollandiával. Az ügyvivői szintű kapcsolat marad. – írta az Index.

A héten hazajött nyaralásából a “főnök”, és bár a nyilvánosságot egyelőre kerüli, a Fidesz nem pihen – üzengettek is bőszen a hollandoknak mindenfélét. Ennek előzménye, hogy Gajus Scheltema távozó holland nagykövet búcsúzóul még nyilatkozott egyet a 168Órának, melyben a magyar kormány gyűlöletkampányait és mindennapos uszításait állította párhuzamba a szélsőséges terroristák módszereivel: „ugyanolyan elv mentén kreálnak ellenséget, mint a magyar kormány”.

A nagykövet még kommunistázott is egyet, mivel úgy látja ma Magyarországon a kormány álláspontja az ötvenes éveket idézi; ugyanis valaki “vagy velünk van, vagy ellenünk.”

Szijjártó Péter külügyminiszter leszólt a hollandiai magyar ügyvivőnek, hogy utasítsa vissza a nagykövet kijelentéseit, és kérjen hivatalos állásfoglalást, hogy akkor ez most mi.

Szijjártó az interjúban elmondottakra azt mondta, “Magyarország nem egy bokszzsák”, illetve, hogy “ha a hollandok így szeretnék folytatni a kétoldalú kapcsolatot, akkor majd mi is így folytatjuk.” 

A miniszter szerint, hogy ha Hollandia nem kér elnézést, akkor további politikai és diplomáciai lépéseket is tesz a magyar kormány.

A lépés már csak azért is meghökkentő, ugyanis a Judo VB színfalai mögé bújva Vlagyimir Putyin a napokban érkezik látogatásra, és beszélőre Orbánnal, ráadásul forró őszt ígértek, így felmerülhet a kérdés:

Vajon ezek az első kitántorgó lépések az EU-ból?

Hollandia ugyanúgy az európai integráció tagja, mint Magyarország, korábban példa nélküli volt, hogy egy EU-s tagállam egy másik EU-s tagállammal megszakítsa a diplomáciai kapcsolatot.

Olyan ez, mint egy szobában, egy asztalnál ülni egy társasággal, és annak egy tagjával nem beszélni. Persze amit hozott abból azért belezabálunk, mert mégiscsak.

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!