Itt a válasz arra, hogy miért nyomorognak az emberek Magyarországon + VIDEÓ!

Az MSZP szerint a Fidesz politikája a felelős azért, hogy óriási bérkülönbségek alakultak ki az országon belül.

Gúr Nándor MSZP-alelnök szerdai budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: míg Budapesten 246 ezer forint az átlagkereset, addig ez Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 112 ezerrel kevesebb, azaz 134 ezer forint. Szerinte soha nem volt ekkora különbség az átlagkeresetek között.

Felidézte: míg 2010-ben nagyjából 50 százalékkal volt nagyobb a budapesti átlagkereset a borsodinál vagy a szabolcsinál, ma már 90 százalékkal több.

Hangsúlyozta: ez az elmúlt hat-hét év Fidesz-politikájának következménye, a Fidesz ugyanis a gazdagok pártján áll, milliókat hagy nyomorban, néhány tíz-százezer embernek pedig olyan lehetőséget biztosít, amit soha nem látott Magyarország.

Ma milliók nélkülöznek az országban, de azok sem jómódúak, akiknek 246 ezer forint a fizetése, a jómódúak a „Mészárosok, a Garancsik” és sokan mások – fogalmazott.

Szerinte az alacsony bérek megölik az országot, hiszen emiatt egyre többen költöznek külföldre, és munkaerőhiány alakul ki, az alacsony bérek folytatása pedig még alacsonyabb nyugdíj, ami milliókat érinthet.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!