Helló Röfi…: A japán herceg titokban meglátogatta Mészáros Lőrinc világhíres disznóit

Helló Röfi és a japán hercegi pár

Nem viccelünk, ilyesmivel nem is mernénk, de csak most derült ki a titokzatos látogatás híre: a hvg.hu értesülése szerint Mészáros Lőrinc sertéstelepére látogatott hétfőn a japán hercegi család.

De Mészárossal nem akartak hivatalosan találkozni. Ez a hír kínos lett volna. Még Japánban is.

A portál beszámolója szerint a Magyarországon tartózkodó Akisino herceg és lánya, Mako hercegnő hétfő délután felkereste a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó mangalicatelepet Alcsútdoboz mellett, amely a Búzakalász 66 Felcsút Kft.-é. Szerettek volna forgatni a látogatásról. Megérkezésük után a telep biztonsági szolgálatának vezetője érdeklődött, mi járatban vannak, mikor elmondták neki, kire várnak, jelezte, hogy minden rendben.

Eközben Mészáros Lőrinc is megérkezett, és tudomásul vette az újságírók közterületi jelenlétét. Kisvártatva a hercegi delegáció is megérkezett, azonban addigra már ott termett a japán követség két munkatársa, akik kamerát eltakarva próbálták megakadályozni, hogy közterületen felvételeket készítsen a hvg.hu a telepre behajtó menetről.

Akciójukat azzal indokolták, hogy a herceg és lánya magánlátogatáson van hazánkban, semmilyen politikai vetülete nincs a Mészáros sertéstelepén tett vizitnek, viszont mivel a Göböljárási telep a legnagyobb az országban, így a haszonállatok háziasítását kutató Akisino herceg semmiképpen nem hagyhatta ki.

Ezután egy félórás diskurzus következett, amelyből kiderült, számukra azért probléma a hírverés, mert

attól tartanak, hogy a Mészáros-érdekeltségű mangalicatelepen tett látogatás nyomán rosszindulatú cikkek jelennek meg, és sértő lehet a császári ház tagjaira.

A herceg egyébként már vasárnap is meglátogatott egy mangalicatelepet, a bugaci látogatás azonban nem zajlott ennyire titokban, arról az MTI is beszámolt.

(kép: mti)

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!