Ha így megy tovább, mossa még 3 tenger ennek a szerencsétlen országnak a határait

Vagy négy, mert úgy leválunk Európáról, mint a jéghegyek Grönlandnál és akkor olyan világszámsziget leszünk, mint az alábbi verseny, ami a törzsökös nemzettudatunkat hivatott erősíteni.

Mer’ ha nem, kettéhasítanak.

Ugyanis: kés- és fejszehajító Európa-bajnokságot rendez napokon belül a kis Baranya megyei falu a kés- és fejszehajítás, mint sportág népszerűsítését, széles körben ismertté és elérhetővé tételét tűzte ki célul az alig 300 fős település. A rendezvény fővédnöke Koncz Gábor Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, aki még a Halhatatlanok Társulatának is örökös tagja.

Történik mindez Alsómocsoládon 2017 őszén, Magyarországon, 14 ország 150 versenyzőjével.

Sose találta volna ki a kedves olvasó, hogy bár a sportág hazánkban még kevésbé ismert, a rendezvény megálmodói szerint a magyar kultúrában mélyen gyökerezik, ezért a kés- és fejszehajítás mint sportág népszerűsítését, megismertetését és elterjesztését tűzte ki célul az alig 300 fős baranyai település. S olyan népszerű lett az elmúlt években, hogy idén már nemzetközivé(éé…) lett.

balta

Hogy valóban a magyar népi hagyományokban – lásd: nyereg alatt puhított hús – gyökerezik e „méltatlanul mellőzött” sportág ősereje, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a vérmagyar Demokrata című betűhalmaz is képes riportban biztosít róla. A védnökséget vállaló, szebb napokat is megélt, ám rögrusztikus Koncz Gábor művész úr is biztos szemmértékkel lőtte be, hogy hol erősítse a szentistváni hagyományok előtti atavisztikus magyarságtudatot, még a hátranyilazás előtti időkből.

Mindezt persze üdvözölhetnénk egy helyi patrióta kisközösség meghitt s méltán ötletes „falunapias” rendezvényének, ha nem öntenék nyakon rögtön a mélyen gyökerező magyarságtudat törzsökös reményével, bízván az EMMI, vagy Fekete „MMA” György, netán Semjén vadregényes kereszténységének hirtelen felhorgadó figyelmében, hátha lependít valaki 1-10 stb. milliót.

Hiszen a vizes vb is milyen cseppmentesen elvitt 130-170 milliárdot, tán ez a kis száraz EB is megérdemelne némi apanázst, ha már Bencsik, a Demokrata is felfigyelt rá: neki legalább bartelben fát lehetne hasogatni a hátán.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!