Fűszeres-narancsos alagút

Úgy ennék valami sütit? De mit süssek? Jönnek elő a kérdések, nyáron az ember inkább a könnyed, gyümölcsös finomságokat kívánja, de ahogy közeledik az ősz, egyre jobban előtérbe kerülnek a fűszeres ízek.

A FŰSZERES PISKÓTÁHOZ

  • tojás

    5 db

  • kristálycukor

    10 dkg

  • liszt

    10 dkg

  • mézeskalács fűszerkeverék

    0.25 kávéskanál

  • Rama Vajas Íz

    5 dkg

    A KRÉMHEZ

  • tej

    2.5 dl

  • Dr. Oetker eredeti Puding Vaníliás

    3 dkg

  • kezeletlen narancs reszelt héja

    1 db

  • Rama Vajas Íz

    20 dkg

  • porcukor

    15 dkg

    A DÍSZÍTÉSHEZ

  • ét bevonó

    5 dkg

  • kezeletlen narancs

    1 db

Lépés 1

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből és az összes kristálycukorból kemény habot verünk.
Lépés 2

Óvatosan hozzákeverjük a tojások sárgáját, majd a felolvasztott Rama-t, végül lazán beleforgatjuk a fűszerrel elkevert lisztet.
Lépés 3

A tésztából 28×30 cm-es lapot sütünk, előmelegített sütőben, 175 fokon. A sütés után levágunk belőle egy 28×13 cm-es csíkot, ez lesz a sütemény alja. A másik darabbal kibéleljük az őzgerinc formát.
Lépés 4

A krémhez a pudingporból, a tejből és a reszelt narancshéjból pudingot főzünk. A tej egy részét kikeverjük a pudingporral, a többi tejet pedig felforraljuk a reszelt narancshéjjal. Ha felforrt a tej, hozzáöntjük a pudingporos keveréket, majd folyamatos kevergetés mellett besűrítjük.
Lépés 5

A porcukrot kihabosítjuk a Rama-val majd belekeverjük a kihűlt pudingot. A kész krémből félreteszünk 5 evőkanálnyit a díszítéshez, a maradék krémet pedig a piskótával kibélelt formába töltjük.
Lépés 6

A 28×13 cm-es piskótalapot a krémre helyezzük. Hűtőbe tesszük egy éjszakára. Másnap a maradék krémmel lekenjük kívülről, és ízlés szerint díszíthetjük csokoládéval vagy narancs szeletekkel, megszórhatjuk fahéjjal.

Ossza meg ezt a cikket és kövessen minket facebookon, nekünk ezzel segíthet.


Tisztelettel köszönjük!
A PestiBulvár csapata

Hozzászólás