Sokkoló ábra a törlesztőrészletekről: Devizahitelesek tízezreit hagyta cserben a kormány

2017.08.22. 7:35

Rendkívüli ülést tartott hétfőn az Országgyűlés ellenzéki kezdeményezésre. A lex CEU néven ismerté vált felsőoktatási törvénymódosítás eltörléséért valamint a devizahitelesek kilakoltatásának megakadályozásért összehívott ülésre csak ellenzéki képviselők mentek el.

A Fidesz bojkottálta az ülést, mivel a fenti témákat nem tartotta fontosnak.

Török Zsolt MSZP-s politikus Facebook-bejegyzésében tért ki a devizahiteleseket nyomasztó terhekre. Közzétett egy diagramot, amin nyomon követhető mennyire szálltak el 2010, a Fidesz hatalomra kerülése óta az árfolyamok, és azon keresztül a törlesztőrészletek. Mint írja: „követeljük, hogy a devizahitelek felvételekor érvényes forint árfolyamon kelljen csak törleszteni!”

Hogy a Fideszt mennyire érdekli több tízezer család sorsa? A bankot képviseli a devizahtielesekkel szemben a fideszes miniszter. Ennyire.

21032892 1683961354979070 3065447458587644303 n

 

 

 
„Azonnali forintosítást a felvételkori árfolyamon! 
Kilakoltatási és végrehajtási moratóriumot! 
A Fidesz rezsim idején elszabadult árfolyam miatt a magyar devizahitelesek rengeteg pénzt veszítettek. 
De kik nyertek? A Fideszes nagyurak, a bankár barátaik és a bankok. Mi viszont követeljük, hogy a devizahitelek felvételekor érvényes forint árfolyamon kelljen csak törleszteni! Azonnali kilakoltatási és végrehajtási moratóriumot!”
(Egy átlagos, svájci frank „alapon” felvett lakáshitel 7-8 millió forint volt, amelyből a hiteles visszafizetett már 12-14 millió forintot és már „csak” 7-8 millióval akarják levenni.)”

Forrás : Török Zsolt Fb.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!