Amikor a halálos gázoló hazasétál: Mit tudhat a Fideszről ?

A májusi baleset (kép: police.hu/MTI)

2017.08.21.  16:10

A közvélemény hirtelen ítél. Lát, vagy hall valamit, ami jó esetben nem félinformáció, megrágja fejben, majd egy másodperc múlva már ítél is.

Egy külföldi rendszámú cabrio Mercedes száz kilométer per órás sebességgel süvít át májusban a városon, pontosabban a Dózsa György úton fényes nappal, sűrű forgalomban, majd fékezés nélkül egy szabályosan közlekedő személygépkocsinak csapódik, az ütközés során pedig a buszmegállóban várakozók közül többeket elsodor, a baleset következménye pedig két halálos áldozat, akik rosszkor álltak rossz helyen. A sofőr mindezt jogosítvány nélkül tette!

Normál esetben ez súlyos büntetést vonna maga után, hiszen ok-okozati következményben áll a gyorshajtás és a karambol, ami életeket oltott ki. – gondolhatja a közvélemény.

Még aznap körbejárták a fotók a magyar sajtót, amiben a vétkes hófehér cabrio mellett egy kétméteres kigyúrt, tetovált figura ácsorog, idegesen tipeg, a rendőrök egy fejjel alacsonyabbról néznek fel rá – amivel az összkép még inkább sugallja azt, hogy vannak olyanok, akik az állam, a jog és a törvény fölött állnak.

Kiderült, a balesetet M. Richárd okozta, ezt követően kiderült, ki a figura a név mögött. Megtudtunk róla még néhány dolgot, amik egyesével, önmagukban is súlyosak, nem, hogy így halmozottan.

Tételesen:

A közvélemény ezt az embert bűnösnek ítélte, mégis a bíróság nem firtatta a felelősségét. Az előzetes várakozásokkal ellentétben nem helyezték előzetesbe a férfit – írta a 24.hu. Ma ez az ember szabadon távozhatott a bíróságról.

Nem a közhangulattal egyetértésben kell ítélnie a bíróságnak, az nem feladata, sőt! De a közvélemény ma feltette a kérdést: Miért nem ítélték el azt az embert, aki balesetet okozott és ebben a balesetben meghalt két ember? Miért érzi a közvélemény úgy, hogy ha bárki más tenne ilyet, az már réges-régen börtönben ülne, s talán azért ússza meg sorozatosan a felelősségre vonást, mert csókosa a hatalomnak.

És amikor azt látja az ember az ilyen ügyekben, hogy valóban van összefonódás a kormánypárttal, akkor csak még idegesebb lesz, mert azt is látja, hogy „ezek bármit megtehetnek”. Aki velük van, az még egy gyilkosságot is megúszhat.

Hát ez ezzel a baj kérem.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!