A Fidesz nőpolitikája Orbánnét sem kíméli: Letakarították a kormányoldalról

Többet tudhattunk meg a nyúlhús-fogyasztásra való ösztönzésről a mai napon a kormany.hu-n, mint Magyarország miniszterelnökének a feleségéről, Lévai Anikóról.

Hivatalos helyről próbáltuk ellenőrizni azt a sajtóinformációt, miszerint Orbánné MNB-s közpénzen celebkedik erdélyi arisztokrata delnőkkel, ami érthető, mióta a Lévai Anikó által évtizedek óta erőteljesen tolt és promotált Ökumenikus Segélyszervezet vezetőjéről váratlanul(?) kiderült, hogy kissé besúgó volt. S azóta is csendben hallgatják el, hogy tulajdonképpen mi is a történet körülötte.

Sajtóinformációk szerint a Matolcsy-féle közpénzeltüntető-gyár MNB Pageo (lánykori nevén Pallas Athéné Geopolitikai Alapítvány) 15 millió forinttal támogatta az első Orbán-kormány miniszterelnökségi szövegírója, Molnár-Bánffy Kata fb-elnökségével működő alapítványt. Két másik hozzá kötődő, Romániában bejegyzett civil szervezetet magyar állami érdekeltségek pénzelnek. Molnár-Bánffy és rokona, az erdélyi arisztokrata Ugron Zsolna a miniszterelnök feleségével, Lévai Anikóval hakniznak Erdélyben, és határainkon belül. Női brandépítés és főnemesi nosztalgia – áll Rádi Antónia pikáns összeállításában az elitista hír.

Mivel szerettük volna megtudni, hogy mit is keres a legendásan puritán „Krumplileves” Orbán híresen aszkéta felesége arisztokraták gyűrűjében ráadásul „roadshowzva”, felkaptuk a fejünket a hír kapcsán. S hol máshol nézzük meg, mit is csinál az ország miniszterelnökének a felesége, mint a kormányoldalon, gyorsan be is írtuk Lévai Anikót a keresőbe.

lévaia

Ami azóta is keresi szegényt.

Azt azonnal megtudhattuk, hogy valamelyik stróman nyúltenyésztésbe akar fogni, ugyanis hosszú beszámolóban reklámozzák, hogy növelni kell a nyúlhús fogyasztását Magyarországon ahhoz, hogy stabilizálni lehessen a nyúltenyésztők helyzetét, mivel az évi országos nyúlfogyasztás mindössze – ójaj – 20(!) deka, míg a gonosz unióban két kiló, de Lévai Anikó sehol.
Minden hírfület végigkattintgattunk, de sem „összes”, sem „hírek”, sem „képek”: Lévai Anikó találat nincs. Pedig kifúrja az oldalunkat a kíváncsiság, hogy miként értékeli és tálalja a hivatalos kormányálláspont a nagys’asszony erdélyi közpénzkörútját a bús-borongós helyi arisztokrácia ezüstkanalait morzsolgatva.

Nos: nem hogy nem értékeli, de magát a first lady-t is eltüntették s a jelen állás szerint annyi sem maradt róla, mint egy legenda a nyúlpaprikásról…

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!