Ez még a Fidesz szavazóinak is sok: Elég volt a pénzszórásból!

Orbán és Matolcsy MTI Fotó: Beliczay László

2017.08.18. 9:30

A magyarok több mint fele nem tartja helyesnek, hogy az Orbán-kormány több százmilliárd forinttal tömi ki a határon túli magyarokat. Ez derül ki a Publicus Intézet felméréséből.

00495443
Forrás: Publicus Intézet / Vasárnapi Hírek

 

„A mintavétel nyomán az összes megkérdezett 53 százaléka inkább nem tartja helyesnek, míg 43 százaléka helyesnek véli a külhoniak támogatását. Az arányok a pártpreferenciák szerint is sokatmondóak: a Fidesz szavazói 67 százalékban helyeslik a támogatási pénzeket, 29 százalékuk viszont ellenzi, az MSZP választói 80 százalékos arányban nem tartják elfogadhatónak ezeket a közpénz-milliárdokat, s csak 20 százalékuk ért egyet ezzel a kormányzati cselekvéssel. De még a Jobbik választói bázisa is 63 százalékban inkább nem tartja helyesnek a határon túliak támogatását, ahogyan a bizonytalanok 60 százaléka sem örül ennek. Azt viszont már a fideszes törzsszavazók sem tudják támogatni, hogy milliárdos összeg megy a székelyföldi labdarúgó akadémiára: az idevágó kérdésre 63 százalékuk úgy válaszolt, nem helyesli e pénzszórást.” – írja a Népszava.

Amikor a kormány erdélyi magyarokra hivatkozva költi a magyar adóforintokat, akkor az ország egy jelentős része felköti magának a nemzeti színű szemvédőjét, amiből egy centit se látni ki.

Ilyenkor a hatalom gátlástalanul költhet bármire – akár saját erdélyi érdekeltségeire is, mert bizony aki nem veszi fel a trikolór szemvédőt, és leskelődni próbál, annak az orrára koppintanak, és rásütik a bélyeget, hogy; hazaáruló.

A felmérésből kiderül tehát, hogy a jobboldali szavazók jelentős része elutasítja a kormányzati pénzszórást, ami az átlag ember számára csak egy ködös ügylet, nem pedig hős cselekedet a nemzeti összetartozás érdekében.

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!