Az egész világ együttérzéssel és döbbenettel ítéli el a barcelonai merényletet

Magyar áldozata is van a tegnapi, dermesztő merényletnek, ami Európa és Barcelona egyik legnépszerűbb és leglátogatottabb sétálóutcáján, a la Rambla-n történt tegnap délután.

Kisbusz hajtott gyalogosok közé Barcelona központjában csütörtök délután és hatszáz méteren keresztül gázolt el járókelőket. Legkevesebb 13 ember meghalt, és nyolcvan körüli a sérültek száma.

A katalán régió elnöke, Carles Puigdemont esti közlése szerint mintegy nyolcvan ember szorul kórházi kezelésre, tizenötük állapota súlyos. A sérültek között külföldiek is vannak, az athéni sajtó szerint egy görög család.

“A terroristák gyilkos őrülete Barcelonára csapott le” – írta a Twitteren Didier Reynders belga külügyminiszter, tudatta, hogy a merényletben egy belga nő is életét vesztette.

A merénylők közül a rendőrség kettőt tűzharcban lelőtt, harmadik társukat őrizetbe vették.

Ezt követően a katalán rendőrség agyonlőtt öt feltételezett terroristát egy éjszakai akcióban – jelentette be egy szóvivő pénteken.

A tájékoztatás szerint az illetők szintén gázolásos merényletet követtek el a Barcelonától 120 kilométerre délre fekvő Cambrils tengerparti üdülőhely központjában, és hét embert megsebesítettek, kettőt közülük súlyosan. A rendőrség a nyomukba eredt, rajtuk ütött, és lelőtte őket. Az életben maradt személy állapota súlyos.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!