Kibukott az igazság: Így csalhatta el Orbán és Kövér a választásokat + VIDEÓ

Fotó: Móricz-Sabján Simon / Népszabadság

2017.08.18. 13:15

Hiába tett feljelentést a Legfőbb Ügyészségen az MSZP a Fidesz 2010-es kampányköltéseinek vélt visszaéléseivel kapcsolatban, a 24.hu jóvoltából napvilágra került információk, miszerint a Fidesz a 2010-es kampánymegrendelését az akkori Hír TV Zrt.-n keresztül a Mahir Cityposter Kft.-től rendelte meg, ám hivatalosan, számlákkal igazolhatóan ezt nem fizették ki, azok nem győzték meg az ügyészséget arról, hogy bűncselekmény történt volna, ezért nyomozást nem indítanak.

Nyakó elmondása szerint pedig igenis történt visszaélés, melynek fő felelősei a párt akkori kampányának vezetői Orbán Viktor és Kövér László, „akik jól dokumentált választási csalást követtek el. A beadványt benyújtó MSZP-s politikus szerint ezzel az ügyészség kimondta: a Fidesznek lehet csalni a választásokon.” – írta a Hírtv.

Nyakó István a HírTV Egyenesen című műsorában elmondta: „Az ügyészség szerint a költségvetés számára befizetendő bírság – ha kapna ilyet a Fidesz – kárként nem értelmezhető”. A hatóságot valamiért nem sarkallta nyomozásra az eset, azzal nem foglalkoznak tovább. Hozzátette: „A számvevőszék azokat a számlákat vizsgálja át, amiket megkap. Most pedig nyilvánosságra kerültek olyanok is, amelyeket nem kaptak meg, a számvevőszéket sem kereste meg az ügyészség”

„Kedves magyar társadalom nem történt semmi, lehet tovább haladni”

Mi történt?

„Arról van szó, hogy a Fidesz 2010-ben 35 milliót írt be óriásplakátokra, előkerült egy olyan számla, amiben 98 millió volt, van egy 60 milliós űr. Ez azért érdekes, mert maximum 404 milliót költhetett a Fidesz 2010-ben kampányra, és ha ezt túllépi, akkor a dupláját kell befizetnie bírságként. Ezt jóval túllépték” – emlékeztetett. Ugyanakkor szerinte a magas számlát a számvevőszék nem látta, az ügyészség pedig nem vizsgálta meg, mert akkor kiderült volna, hogy költségvetési csalást követett el a Fidesz.

Az eset kapcsán a HírTV belső vizsgálatot indított, mely arra a megállapításra jutott, hogy nincs nyoma olyan számláknak ami szerint a kampánymegrendelést kifizette volna a Fidesz.

Nyakó István ennek kapcsán kijelentette: „a Hír TV akkori vezetése ezt a 60 milliót elfelejtette beszedni a Fidesztől, meg azt a félmilliárdot is, amennyibe a valós plakáthelyek kerültek volna. Hiszen nagyságrendekkel több plakát került kihelyezésre – ezt pontosan tudta a Fidesz vezetése.”

„Alapvetően nem hülyék dolgoznak a Lefgőbb Ügyészségen, van nekik diplomájuk, felvették őket, szerintem máshonnan fújhat a szél: szerintem Polt Péter a megfejtés. Polt a Fidesz ellen nem fog nyomozni, tudja, hogy addig maradhat hivatalban és nem indul eljárás ellene hivatalos személyként elkövetett bűnpártolás miatt, amíg a Fidesz védi a fenekét. Abban a pillanatban hogy ha ennek a korszaknak vége, lezárjuk az Orbán-rezsimet abban a pillanatban őt is, és sok mindenki mást is elő kell szedni.”

„Ha tudjuk, hogy itt 800 millió forint értékben költöttek plakátkampányra, és 35 milliót vallottak be, akkor kijelenthető: ez már akkora méretű plakátkampány, amellyel valóban választók nagy csoportjait megtéveszthették, amivel erősen kérdéses a 2010 után meghozott kétharmados törvények legitimitása” – zárta Nyakó István, aki ismételten feljelentést tett az ügyben.

A teljes videó itt megtekinthető:

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!