Schmidt Mária felmászott a pofátlanság-fára – olyasmi történt vele, amire nincs magyarázat

Kép forrása: Facebook

A Fidesz egyik sztárja, a hibát hibára, tévedést tévedésre halmozó Schmidt Mária is belesett a politika nagy csapdájába. Az Orbán-kormányt támogató megszólalásai között, a Terror Háza igazgatója több botrány főszereplője is volt. Legutóbb azzal írta be magát a köztudatba, hogy az ’56-os emlékévre egy újrafelhasznált slágert vásárolt meg, amely hibás hangszerelés után „Magyarország halszagú” címmel híresült el az országban.

A 168 óra megírta, hogy Schmidt Mária cége inkább nem fizetne adót. A BIF Nyrt. szabályozott Ingatlanbefektetési társaság lesz. „Rendkívüli közgyűlésen, szótöbbséggel döntött a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési (BIF) Nyrt., hogy kezdeményezi a cég szabályozott ingatlanbefektetési társaságként (szit) való nyilvántartásba vételét – írja a Népszava.

A lap emlékeztet, hogy a szit hatálya alá eső cégek mentesülnek a társasági és a helyi adó alól, és más illetékeket sem kell állniuk, csak a nettó eredményük legalább 90 százalékát kell fizetnie osztalékként, amivel a kisrészvényeseiket támogatják. Az Országgyűlés júniusban módosította a szit feltételrendszerét, így már tőzsdei cégeknek is megéri megszerezniük a státuszt, amely létezik Franciaországban, Nagy-Britanniában és Törökországban is.” – írja a 168 óra.

A BIF-nek 71,5%-ban Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója és gyerekei, Ungár Anna és Ungár Péter az LMP elnökségi tagja a tulajdonosa. A BIF árfolyama 500-600 forint körül alakult júliusig, július 14-én 1740 forintot emelkedett éves csúcsra, miután kiderült a közgyűlési előterjesztésektől, hogy szitté válhat. Szerdán 1111 forintra esett vissza.

Itt vetődik fel bennünk a kérdés, hogy pontosan miért is kapnak ők mentességet az adófizetés alól?

Nem teljesen világos az sem, hogy míg az útszéli kis bódéból áruló kürtős kalácsosnak rendelkeznie kell NAV-os pénztárgéppel, addig a napi szinten milliárdokat megforgató kaszinóknak nem kell.

Hol van ebben az igazság? Az egyszerű vállalkozó adózzon rendesen, de akik haveri számba mennek, azoknak mindent szabad? Nem elég, hogy milliókat, sőt milliárdokat lopnak el tőlünk, de ezek után még adózniuk se kelljen majd?!

Úgy tűnik, ez egy ilyen világ. Akarunk ellene tenni?

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!