Nagyon erős cikkel jelentkezett a 444.hu – ilyen nyíltan kevesen mernek szembemenni a hatalommal

Forrás: MTI

Tegnap beszámoltunk arról, hogy figyelmeztető üzenetet tett közzé, mondhatni megkongatta a vészharangot a HVG felelős szerkesztője. Ma a 444.hu jelentkezett egy nagyon erős cikkel, aminek azt a címet adták: „Legalább hazudnának valamit, de már azt sem”

A portál nagyon egyszerű esetet hoz fel a kormány jelenlegi kommunikációjára. Szó szerint hozzuk le az idézett részt:

1. számú példa. Ön lop?

A kérdés:

„Tisztelt XY miniszter úr!

Tudomásunkra jutott, hogy Ön lop. Igaz ez?
A válaszát előre is megköszönve
YX
újságíró, 444.hu”

A válasz egy órán belül:

„Tisztelt YX újságíró!

Igen.
Üdvözlettel,
XY, lemondott miniszter”

Valahogy így kellene ennek kinéznie: mi tudjuk, hogy lop, ő még nálunk is jobban tudja, hogy két marokkal nyúl a közpénzből, ne vesztegessük egymás idejét. Nem tartunk itt.

2. számú példa. Kérem, számoljon el a kiadásaival!

Képzeljük el az elképzelhetetlent, sehogy sem jön ki a politikus bevallott jövedelemből a rózsadombi lakópark, a bizományiban vett aktatáska, a helikopterezés, miegymás. Ezen vagy más témán dolgozó újságíró kérdez valamit a hatalom gyakorlóitól, a döntéshozóktól vagy bármelyik érintettől, akik erre válaszolnak. Itt már tartottunk.

3. számú példa. A Nemzeti Elhallgattatás Rendszere

Bármilyen tetszőleges témában az újságíró kérdez valamit közpénzből fizetett politikustól, intézményvezetőtől, akik viszont egyáltalán nem válaszolnak a megkeresésre. Esetleg amíg a válaszra vár az újságíró, megelőző csapásként gyorsan kiszivárogtatnak valamit a témáról a kormánysajtóban.

A 444.hu több példát is idéz a cikkben, amelyben a fenti esetek közül a harmadik példa szinte mindig, de az első kettő soha nem fordul elő.

A cikket teljes terjedelmében itt olvashatod el.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!