Mocskos banda: Balogék nem adnak több pénzt a fogyatékkal élőknek

Nagyjából annyiból jött ki a vizes vb megnyitója, amennyit „a fogyatékkal élők mindennapjait segítő infokommunikációs alapú távszolgáltatás kialakítására” szántak. Többen igényelték, mint gondolták – inkább elzárják a támogatást.

„A rendelkezésre álló kötelezettségvállalási keret valószínűsíthető kimerülésére tekintettel ma éjféltől a kormány felfüggesztette a Széchenyi 2020 keretében megjelent felhívást”

– ennyi meg egy bambi a száraz kormányzati indoklás.

A felfüggesztés esetleges feloldásáig támogatási kérelmek nem lesznek benyújthatóak, olvasható a hivatalos pályázati oldalon megjelent közleményben.

Az április végén megjelent, 4 milliárd forintos keretösszegű felhívás célja az volt, hogy „a fogyatékossági csoportoknak a humán közszolgáltatásokhoz történő hozzáférés javítására irányuló, a társadalmi felzárkózás folyamatát erősítő projektek” valósuljanak meg.

A felhívásra a fogyatékossággal élő személyek országos érdekvédelmi szervezetei pályázhattak 75 millió és 1,5 milliárd forint közötti vissza nem térítendő támogatásra. A teljes keretösszegből az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében 2,8 milliárd forint, a hazai költségvetés terhére 1,2 milliárd forint a vissza nem térítendő támogatás maximális összege.

„A fogyatékossággal élő személyek mindennapi életvitelét megnehezítik azok problémák, amelyeket összefoglalóan az akadálymentesítés hiánya miatt a (köz)szolgáltatásokhoz való nem egyenlő feltételű, ill. nem egyenlő esélyű hozzáférésként szoktunk megfogalmazni. A fizikai és infokommunikációs akadálymentesítés végső soron az élet minden releváns területét érintő cél” – olvasható a felhívás indoklásában.

Most úgy döntöttek, annyira ne örüljenek a fogyatékosok meg egyébként is, kell a pénz a Duna Aréna téliesítésére. Csak emlékeztetőül: például a Kubatov-féle népligeti „Fradiváros” kialakítására – eddig – a homályosan becsült összköltség 30-40 milliárdtól 60-70 milliárdig röpköd.

Ebbe lazán beleférne egy Taigetosz-szikla, ahonnan a bénákat lelökdöshetnék, minek annyit vacakolni.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!