Kezdődik: tüntetés lesz Augusztus 20-án!

Végre! Pár nap múlva indul a politikai szezon és hogy ne unatkozzunk egyből egy jó kis Orbán-kormány ellenes tüntetésbe csapunk bele. Augusztus 20. volt már régebben a kenyér ünnepe, Szent-István ünnepe, Államalapítás ünnepe. Most is nemzeti ünnep és úgy látszik, politikai szezon nyitó. A pihenésről hazatérő Fideszes politikusok egyből egy ellentüntetéssel találjak szemben magukat.

Az MSZP is csatlakozott ahhoz az ellenzéki tüntetéshez, amelyet a civilek függetlenségéért és a sajtó szabadságért szerveznek augusztus 20-ára az Erzsébet híd pesti hídfőjénél.

Az MSZP sajtófőnöke megerősítette, hogy részt vesznek a demonstráción, úgy érzik, hogy veszélyben van a sajtószabadság Magyarországon.

„Magyarországon a sajtó szabadsága, a sajtó függetlensége és a civil szervezetek függetlensége veszélyben van, hagyja őket békén Orbán Viktor!”

„A politikai elemző szerint az ellenzéki pártok között jelenleg is zajlik egy verseny, hogy megmutassák ki milyen erős. Ezt szolgálja a vasárnapi demonstráció is. Somogyi Zoltán szerint az évről-évre egyre sokszínűbb ellenzék elvileg nagyobb kínálatot jelent a választóknak. Úgy látja, az ellenzéki pártok ugyan különböző stratégiákat követnek, ám azzal szerinte egyikük sem foglalkozik, hogy esetleg meg is nyerhetnék a 2018-as választásokat.”

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!