Ehhez már pofa kell: Az önkormányzattal fizettetik ki a focicsapat tartozását

A polgármester elégedett és büszke - naná, nem az ő pénzéből épül

750 milliós deficittel üldögél a DVTK és ásítozva várja, hogy valaki kifizesse. Nem rágják tövig a körmüket – az önkormányzat is alázatosan rohan segíteni.

Nincs is min idegeskedni – a láthatatlan magyar fociba elzárhatatlan aranyesőként ömlik a pénz, nincs ez másként a közel milliárdos deficittel zsebhokizó DVTK esetében sem.

Némi ellentmondásnak tűnhet, hogy közel milliárdos deficittel dekáznak, de közben éppen 13 milliárdért épül az új stadionjuk, aminek örömére éppen Krizsa Ákos miskolci polgármester verte más közpénzével a csalánt pár napja: „sokat kellett várni a beruházásra, de megérte” – jelentette ki a héten kitűzött 13 milliárdos bokréta örömére az épülő stadionban népszerűsködve.

Most meg negyedmilliárdos zsebpénzt tol ugyanoda – az a fránya pénz állandóan eltűnik, de nem baj, van még ott, ahonnan nem az övé(k).

Ugyanis a diósgyőri focicsapat mögött álló gazdasági társaság mára felélte a saját vagyonát, augusztus 31-i határidővel tőkerendezésre szólította fel a klubot a Magyar Labdarúgó Szövetség.

Mivel a Kft. résztulajdonosa a helyi önkormányzat is a Miskolc Holding Zrt.-n keresztül, a hétfői rendkívüli közgyűlés témájaként is szerepelt a focicsapat anyagi helyzete. Az ülésen végül megállapodtak, hogy bizonyos feltételek mellett legfeljebb 250 millió forintig beszáll az önkormányzat a tőkerendezésbe is. 

A DVTK honlapján megjelent közlemény szerint a „jelenlegi az előzetes tulajdonosi egyeztetéseknek megfelelően – végrehajtandó tőkerendezéshez a Miskolc Holding Zrt. 250 millió Ft-tal, a Borsodsport Invest Kft. több mint 550 millió Ft-tal járul hozzá”.

Hozzátették ugyanakkor, hogy mindenkit biztosítanak arról, hogy a cég pénzügyi helyzete stabil… Muhaha.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!