Riadót fújt a HVG felelős szerkesztője – ilyet nívós újság vezetője még nem tett

A képen jobbra: Nagy Iván Zsolt, HVG

Nagy Iván Zsolt rendkívüli írással jelentkezett ma a HVG-n. Rögtön feltűnik, hogy egy napfogyatkozásról készül fotót választott háttérképnek, amelyen az alábbi szöveg látható: „a sötétség nem tart örökké.”

„Legyen világosság!” – ezzel a címmel tette közzé a felelős szerkesztő az óva intő, vészharangkongató publicisztikáját.

„A rendszerváltás óta nem volt olyan tragikus helyzetben a független sajtó Magyarországon, mint ahova az elmúlt években, de kiváltképpen 2017-ben jutott. Újságok, tévék, kiadók kerültek sorra a hatalomhoz köthető tulajdonosok kezébe, a megyei lapok egy lépésre vannak attól, hogy teljes hatalmi ellenőrzés alatt legyenek. A hiteles tájékoztatás helyét átvette a propaganda, a torz értelmezés, a közbeszéd tudatos irányítása” – írja Nagy Iván Zsolt. Aki ebben az országban él, és olvas, tudja, miről beszél. A többiek pedig vagy nem akarják látni, vagy a sötétség már teljesen elvette a szemük világát.

A HVG szerkesztője szerint mindez akkor, amikor a világban amúgy is mind nagyobb teret nyernek az álhírek, amikor manipulációval befolyásolnak választásokat, és mind többen játszanak rá a tájékozatlanságra, tudatlanságra, gyűlöletre.

„A HVG ma azon kevés független magyar szerkesztőségek egyike, amelyeknek legfőbb célja az olvasók kiszolgálása objektív és színvonalas információkkal, valamint hiteles és kendőzetlen véleményekkel.

Új szlogenünk, a

Legyen világosság!

is ennek szellemében született” – tette hozzá Nagy.

A teljes szöveg itt olvasható.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!