Polt gyáván falaz Simicska hajdani fideszes választási bűvészmutatványához

A Fővárosi Főügyészség elutasította az MSZP-s Nyakó István beadványát a Fidesz 2010-es plakátkampányával kapcsolatban, mert nem vetődött fel bűncselekmény gyanúja s így nem tartja aggályosnak a Fővárosi Főügyészség a Fidesz 2010-es plakátkampányát.

Az MSZP-s Nyakó István ismeretlen tettes ellen csalás gyanúja miatt tett feljelentést az egyértelmű visszaélés ügyében.

A 24.hu júniusban írta meg, hogy a Fidesz hét éve töredékáron kapott plakáthelyeket a Mahir Cityposter Kft.-től, ráadásul 1300-at számla nélkül helyeztek ki.

nyako

Nyakó a feljelentés megtételekor azt mondta:

„Polt Péter legfőbb ügyész pártkatona, aki várhatóan eltussolja az ügyet, de a beadott dokumentum bizonyíték lesz arra, hogy elkövette a bűnpártolást.”

Az ügyészség közlése szerint a feljelentés és az annak alapját képező cikk olyan feltételezésen alapult, amelyet már az ugyanabban a cikkben hivatkozott számvevőszéki jelentés tartalma is önmagában alapjaiban cáfolt. Nyakó viszont kitart álláspontja mellett, miszerint a Fidesz és az ügyészség egyszerűen hazudik, hogy eltussolják a nyilvánvaló törvénysértést, mivel nyoma sincs a plakátok számlázásának s akkor Simicska még jó Simi volt és nem egy nagy geczi:

„Máshogy nem tudom értékelni azt, hogy valóságos nyomozási cselekményt az ügyészség nem végzett, tulajdonképpen azt mondták, hogy a sajtóhírek nem elég megalapozottak számukra ahhoz, hogy valóságos nyomozást folytassanak, vagyis elutasították a feljelentésünket. Azt írja az ügyészség, hogy tulajdonképpen a Fidesz bírsága, amit be kellett volna fizetni a költségvetésbe, ennek a be nem fizetésével nem keletkezett kár”. /…/„Ha és amennyiben valóságos nyomozás indul, akkor kiderül, hogy a Fidesz a választási csalást elkövette, a 2010-ben megalakult kormány illegitim, a 2010-ben megalakult kétharmados Fidesz-parlament minden döntése alaptörvényestől illegitim és semmis” – nyilatkozta Nyakó István a HírTV-nek.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!