Obama Twitter-üzenete rekordot döntött

Rekordot döntött Barack Obama volt amerikai elnök szombati Twitter-üzenete, melyet a Charlottesville-i atrocitásokra reagálva írt a mikroblogra, szerda délelőttig már hárommillió felhasználó nyomta meg a like gombot.

Obama Nelson Mandelától idézett a három tweetből álló üzenetben: „Senki sem születik úgy, hogy egy másik embert bőrszíne, származása vagy vallása miatt utál, embereknek tanulniuk kell a gyűlöletet, de ha gyűlölni meg tudnak tanulni, akkor szeretni is meg lehet tanítani őket. Mert a szeretet természetesebben fakad az emberi szívből az ellentéténél”.

1258 1

Az új rekordot jelentő hárommmillió like-ot az idézet első része kapta, a második 1,2 milliónál, a harmadik 1,1-nél tart. A korábbi csúcsot Ariana Grande tartotta, melyet a májusi manchesteri koncertjét követő terrortámadást követően írt, azt 2,7 millióan kedvelték.

A harmadik legkedveltebb tweet Ellen DeGeneres amerikai tévés műsorvezetőé, aki a 2014-es Oscar-gálán készített egy szelfit a filmvilág legnagyobbjainak részvételével. Obama az egyike a Twitter legtöbb, 93,3 követővel rendelkező személyiségeinek, Donald Trump jelenlegi amerikai elnöknek 35.9 millió követője van, nagyrészt korábbi @realDonaldTrump elnevezésű fiókja örökségeként.

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!