Irigylik egymástól a pénzeket a fideszes fociklubok, megdöbbentő, mi mindenre fizetnek prémiumokat!

2017.08.16. 9:25

Tavaly az NB I-be két fideszes focicsapat is feljutott Mészáros Lőrinc (és Orbán Viktor) felcsúti Puskás Akadémiája és a Tiba István által irányított Balmazújváros.

Míg a felcsúti csapat az ország egyik leggazdagabb klubja, addig a Balmazújváros a legcsóróbb az NB I-ben – persze szeretnénk mi olyan csórók lenni, mint az a csapat, aki milliós fizetéseket tud adni a játékosainak.

A legjobban kereső játékosunk havi 7 ezer eurót (2,2 millió forintot) visz haza, egy ilyenünk van összesen, a többiek ennél jóval kevesebbet, a keret tizenegynéhány tagja 1 millió forint alatt keres. Tudjuk, hogy a magyar társadalom egészét nézve ezek is hatalmas pénzek, ugyanakkor az NB I-ben alacsony fizetésnek számítanak.” – nyilatkozta Tiba István a csakfoci.hu-nak.

Természetesen van prémium is, ennek rendszere úgy lett kialakítva, hogy ne csak a siker miatt érje meg mérkőzést nyerni, ezért a győzelemért 1000 eurót (320 ezer forint) kapnak a játékosok, egyfajta bónuszként, fizetésen felül.

Van pénz lóvéra, mert még a döntetlenekért is kapnak egy kis pénzt, 160 ezer forintnak megfelelő eurót. 

Nem tudjuk jár e pénz azért, ha a játékosnak sikerül hiba nélkül leírnia a nevét, vagy mondjuk például nem kifordítva veszi fel a mezét, de reméljük ezekért a tételekért is kapnak pár ezer forintot. Ne nélkülözzenek már ezek az aranylábú fiatalok!

És még mielőtt a nagy pénzű külföldi ligák jutnának eszünkbe: nem, ezeket a fociklubokat nem a piac tartja el, hanem közvetve, vagy közvetlenül, de az állam, azaz mi adófizetők.

„A klub büdzséjének 75 százalékát az MLSZ központi támogatása teszi ki, míg a maradék 25-öt a város és a kisebb szponzorok biztosítják. Jellemző, hogy tavaly, még a másodosztályban a Balmazújváros is kapott új stadiont, nagyjából egymilliárdból, fűtésrendszert is kiépítettek a gyep alá, de azt pont akkor nem kapcsolták be, amikor jeges volt a pálya, mert nagyon drága az üzemeltetése, így elhalasztották a februári meccset.” – írta a 444.

Van emellett egy ún. „fiatalszabály” is, melynek betartásával plusz pénzeket kapnak (Az MLSZ fiatalokra és légiósokra vonatkozó ajánlásai alapján) ha 1997. január elseje után született játékos, és legfeljebb három (nemzetközi kupában indult csapatok ellen maximum öt) légiós van egyszerre a pályán.

Felcsúton ezeket lesajnálják, ott aztán van lé, nem számít, hogy buknak egy kis extra MLSZ támogatást, majd mi megoldjuk.

A csakfoci.hu megkérdezte Tibát, irigyek-e a Felcsútra, aki inkább a klub mögött álló „vállalkozót” irigyli, mert szerinte minden klub mögé kéne egy ilyen ember:

– Abból a szempontból van irigység, hogy nálunk nincs olyan vállalkozó, aki fele vagy negyed annyi pénzzel támogatna minket, de magára a klubra nem irigykedünk. Meggyőződésem, hogy a Puskás Akadémia jóval előrébb fog végezni a bajnokságban, de remélem, nem hétvégén ellenünk támadnak fel. Egyébként egyetlen klubtól sem irigylem a támogatókat, az lenne jó, ha minden csapat mellett állna egy tőkeerős szponzor. Nekem régi mániám, hogy sok pénzből megcsinálni valamit nem olyan nagy fegyvertény, kevés pénzből sikeresnek lenni jóval nagyobb dicsőség. Valami ilyesmire készülünk mi most Balmazújvárosban…

Ezer és ezer Mészáros Lőrincet kér még az ország!

A 444 alapján

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!