Aljas eszközhöz nyúltak a fideszes képviselők, hogy megakadályozzák rájuk mért csapást

Forrás: MTI- Kovács Attila

A fideszes honatyák már jelezték, hogy távol maradnak a hétfőre összehívott rendkívüli parlamenti ülésről. Az ellenzék a lex CEU eltörlését és a kilakoltatási moratórium megújítását próbálta napirendre venni.

A hvg.hu írta „Hétfőn tartja ellenzéki kezdeményezésre összehívott rendkívüli ülését az Országgyűlés, amely a kormánypárti nyilatkozatok alapján a fideszes és KDNP-s képviselők távolmaradása miatt valószínűleg nem lesz határozatképes.”

Az Országgyűlés weboldalán szerden tették közzé a napirendi javaslatokat. 13 órakor kezdődnek a napirend előtti felszólalások, amelyek után a napirend elfogadása következik, majd az interpellációk és az azonnali kérdések és válaszok. Ezután következnek a kérdések, majd a „lex CEU eltörléséről” kezdenének tárgyalni amelyet a szocialisták kezdeményeztek.

Ezt a kilakoltatási moratórium megújítását szorgalmazó napirendi pont követné. A Tisztelt Ház azonban nagy valószínűséggel határozatképtelen lesz, mert a Fidesz frakcióvezetője (Kósa Lajos) a közrádióban jelezte: nem mennek el a rendkívüli ülésre. Szerintük semmi ok sincsen arra, hogy nyáron összeüljön a parlament. Budai Gyula fideszes képviselő megerősítette, hogy a kormánypárti képviselők távol maradnak.

„A rendkívüli ülés összehívásához szükséges kezdeményezést az MSZP-sek mellett az LMP-frakció tagjai és a független képviselők írták alá. Az MSZP „a lex CEU” néven elhíresült felsőoktatási törvény eltörlése érdekében javasolta a parlament ülésének összehívását, ezt az LMP támogatta, és hozzátett még egy napirendet, amely a devizahitelesek kilakoltatásának megakadályozását célozza – ismertette korábban Tóth Bertalan, a szocialisták frakcióvezetője.”

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!