Az egészségügyért állt ki a fiatal szocialista páros: „Milliókat nem lehet elhallgattatni”

Szűcs Gábor az érdi szocialisták elnöke és Huszár Henrietta a választókörzet szóvívője tartott sajtótájékoztatót az egészségügy tarthatatlan helyezetével kapcsolatban.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma hiába indít támadást a sajtó ellen, ahelyett, hogy elkezdene végre foglalkozni az egészségügyben lévő valós problémákkal. Nyílt levelet írtak a kórházigazgatóknak, melyet „ajánlott aláírniuk”, hiszen ismerjük a maffiakormány módszereit: „hűségeskü”- ismerős ez mindenkinek.

Az orvosoknak csak az a dolguk, hogy egyetértésüket kifejezve a FIDESZ kormánnyal, aláírják a levelet, mely szerint a sajtó álhíreket gyárt, és valójában a körülményekhez képest a magyar egészségügyben minden rendben van, csak a sajtó fújja fel az egyre csak rohadó egészségügy állapotát. Hiába próbálja a Fidesz Soros-ügynököknek beállítani azon újságírókat, akik lemerik írni az igazságot a magyar egészségügy borzalmairól.

Ez hiába való, hiszen magyarok milliói szenvednek a forráshiányos egészségügytől. Milliókat nem lehet elhallgattatni! Nem lehet semmisé tenni, hogy órákon át fekszenek ápolásra szorulók kórházi folyosókon, elfogathatatlan az, hogy milliárdokat költünk kisvasútra és stadionokra úgy, hogy nyitott mellkasú gyermeket kell egyik kórházból a másikba szállítani, mert nincs CT, nem lehet feléleszteni ezreket, akik kórházi fertőzésekben halnak meg.

A sajtó nem az orvosokat, ápolókat bírálja, hanem az ország élén álló vezetőket. Ők a felelősek a hazánkban egyre gyakrabban hallható nem megfelelő ellátásért, az egyre csak növekvő várólistákért. Balog Zoltán vegye tudomásul, hiába szereti és tiszteli istenként Orbán Viktort, az egészségügy áldozatait ő sem képes visszahozni, mert nem isten.

Az áprilisi közgyűlésen dr. Kőszegi Gábor igazgató úr beszámolt az általa vezetett dr. Romics László Egészségügyi Intézmény tevékenységéről. A beszámolója szerint orvoshiány miatt nem sikerült a 2. bőrgyógyászati rendelést, illetve a 2. félévtől a szemészeti szakrendelés is csak csökkentett óraszámban tudott üzemelni. További problémát jelent még ezen kívül a nőgyógyász szakorvosok hiánya is.

Az egész országot érintő orvoshiány miatt itt Érden sem tudják biztosítani azt a szakorvos létszámot, ami szükséges, és elvárt lenne egy ekkora városban. De nem csak személyi jellegű problémákról beszélt az igazgató úr. Az intézmény két, nagyon különböző színvonalú és minőségű épületben fogadja a betegeket. Az egyik, 5 évvel ezelőtt felújított új épület már-már korszerűnek mondható, de a másik intézmény kritikán aluli állapotban van, mindennek mondható, csak nem európai színvonalú intézménynek.

A burkolat málik, lepereg, energetikai szempontból katasztrofális, a gépészet elavult. 1 milliárd forint körüli becsült összeget említett az igazgató úr, ekkora támogatásra lenne szükség ahhoz, hogy az intézmény korszerűsítésével rendezett körülmények között tudják ellátni a betegeket Érden. Július 25-én Érden tartott rendkívüli sajtótájékoztatót Csepreghy Nándor miniszter-helyettes, dr. Aradszki András államtitkár és T. Mészáros András polgármester. A sajtótájékoztatón elhangzott az az ígéret, a miniszter-helyettes úrtól, hogy 1.8 milliárd forintot fordítanak az egészségügyi intézményre a modern városok program keretében. Reméljük az ígéret valósággá válik és mihamarabb elkezdődhet a beruházás.

A 2018-as országgyűlési választásokat követően, a Botka László által vezetett új magyar kormány növeli, és rendezi az egészségügyben dolgozók fizetését, a jelenlegi látszat beruházások, és FIDESZ-es urizálás helyett pedig nagyobb forrásokat biztosít a kórházaknak, szakrendelőknek, egészségügyi intézményeknek, a magyar egészségügynek. A FIDESZ-es rombolással szemben a Magyar Szocialista Párt az egészségügy fejlesztésében, a magyar emberek minőségi egészségügyi ellátásának biztosításában elkötelezett, illetve elsődleges céljai között szerepel megerősíteni a szociális hálót.

Mi úgy gondoljuk, hogy az egészségügyben dolgozóknak elsősorban megbecsülés, hála és köszönet jár azért, hogy ember feletti munkát végeznek nap, mint nap.

 

 

 

 

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!