Dagad a botrány: Erzsébet-táborozós gyerekekkel akarják elfedni a többmilliós vezetői fizetést

Az államtitkár és a táborvezető megmagyarázza, hogy mi mennyi a gyerekek pénzéből

Miközben az Erzsébet-táborok vezetője kétmilliós fizetéséről magyarázkodik, az államtitkár az érintett gyerekekkel alibizik az országházban.

Akár egy nagyoperett belépője is lehetett volna: „az Erzsébet-táborok közelebb hozzák a kárpátaljai lakosságot” – erről dalolt bonvivánként hétvégén az államtitkár, akiről nem tudjuk, mennyit keres a táboroztató gyerekekre hivatkozva, de azt tudhatjuk, hogy ebből elég jól meg lehet élni.

Napok óta tombol a botrány, hogy a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány főtitkára, korábban Lázár János hivatalában dolgoz Hornyák Tibor, aki az Erzsébet-táborokért felelős, napi 110 ezer forintért bérel(t) házat magának s innen járt be a Zánkai „munkahelyére”. Tehette mindezt, mivel legalább kétmilliót tesz csebre mindezért a magasztos tevékenységéért.

A botrányt elfedendő találták ki gyorsan, hogy arcpirító pofátlansággal pont az érintett gyerekekből csináljanak médiafelületet maguknak és képmutató módon több száz táborozó kisgyereket vigyenek az országházat megcsodálni.

Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára az Országházban kétszázhúsz, egy hetet Zánkán töltő ukrán nemzetiségű gyermeket fogadott a hétvégén s arról mesélt, hogy a kárpátaljai nemzetiségeknek történelmileg közös a sorsuk, ezért fontos, hogy megismerjék egymást.

Kiemelte, hogy az Erzsébet-táborok ebben is segítenek, továbbá a magyar kormány a programmal a kárpátaljai béke megőrzését is támogatja, mivel hallanak „olyan hangokat, amelyek ezt másképp gondolják”.

Az államtitkár arról nem mesélt a gyerekeknek, hogy ha nagyok lesznek, hogyan nyúlhatnak le havi kétmillás fizetést a hátrányos helyzetű gyerekek támogatásából.

Szilágyi arról sem mesélt, hogy a kirobbant botrány miatt feljelnetés is készülőben van, ugyanis Bangóné Borbély Ildikó szocialista országgyűlési képviselő ki akarja deríteni, hogy mi zajlik a hátrányos helyzetű gyermekek táboroztatása kapcsán.

Szerinte az történik, hogy ezeket a gyerekeket használják fel arra, hogy egy bizonyos kör hihetetlen luxusban éljen a gyerekekre szánt pénzből. Ide sorolta az alapítvány vezetőjének villabérlési botrányát is.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!