Napi 110 ezerért bérel lakást, majd átmegy a szegény gyerekekhez „dolgozni” – bemutatjuk a legpofátlanabb embert

Fotó: Bruzák Noémi / MTI

Három nap késéssel válaszolt az EMMI az RTL Híradónak arra a kérdésre, hogy mit szólnak ahhoz, hogy az Erzsébet tábort szervező alapítvány főtitkára Hornyák Tibor 110 000 forintos napi bérleti díjjal rendelkező luxus ingatlant bérel és onnan jár Zánkára dolgozni a szerény körülmények között élő gyerekekhez. Az EMMI közlése szerint, szabálytalanság nem történt az Erzsébet-táborok pénzfelhasználásában, Hornyák döntése pedig magánügy.

Az RTL ezután ellátogatott az Erzsébet-táboros sajtótájékoztatóra, amin az illetékes államtitkár a kárpátaljai gyerekek üdültetéséről beszélt, majd a riportot lezárta azzal, hogy csak a meghirdetett témáról lehet őt megkérdezni.

 

Hornyák csütörtökön még azt mondta, hogy januárban lefoglalta a villát és saját pénzből fizette, 15 százalékos kedvezményt kapott, tehát 3,2 millió forintot fizetett a luxus villáért, miközben a fizetése „csak” 1,8 millió forint. Azért is érdekes, mert Budai Gyula olyan vehemenciával nyilatkozta, hogy borzasztóan felháborító, hogy Hornyák 110 ezerért bérel házat, mintha azt hitte Hornyák egy ellenzéki politikus és egy 2010 előtti esetről lett volna szó?

Fotó: Bruzák Noémi / MTI

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!