Így csicskáztatják és használják fel a fideszes aktivistákat „bagóért” – ezek után vajon fogják még tolni a szekeret?

forrás: Török Zsolt facebook

2017.08.12. 11:35

Fideszesek! Titeket nem zavar?

Iszonyú méretű vagyonokat halmoznak fel Fideszes oligarchák, akik maguk is politikusok, vagy a kormánypárti főnökök emberei. De nem csak a 10 és 100 milliárdokat zsebrevágó Orbán-klánhoz tartozók és kiszolgálóik, strómanjaik, csicskáik, hanem a helyi és megyei nagyurak, Voldemortok is.

Azt a mértéket nehéz is lenne megértetni a magyar lakossággal, amiben 10-11-nél is több nulla szerepel egy összegben, vagyis 10-100 milliárdos nagyságrend. Hogyan is lehetne?

Egy megyeszékhelyi 2 szobás panel lakás, azaz egy 2 gyerekes 2 keresős (pedagógus, közalkalmazott, fizikai munkás, egészségügyis, kisvállalkozó) család – egy élet munkájával összehozott – vagyona kb. 10 millió forintot ér. Ezer ilyen dolgos, kétkeresős tisztességes család ezer élettel összehozott vagyona, azaz 1.000 darab egri, nyíregyházi, szekszárdi, pécsi otthon ára teszi ki egy-két Orbán-stróman éves bevallott jövedelmét.

Ezer (!) magyar család egy egész életen át küzd, dolgozik, ha kell nélkülöz, hogy egy élet munkájával saját (tehermentes) otthona lehessen, miközben jachtozó, helikopterező Fideszes oligarchák és strómanjaik évente kaszálnak ennyit fejenként. Csak legálisan, csak bevallottan. Akkor mennyi lehet a tényleges és mennyi lehet, amiről nem is tud a nép? De ezek „csak” a nagyhalak. Ezek a csúcson vannak, messze a néptől, a talpas Fideszesektől, és messze az átlag választótól.

Viszont ott vannak közel az átlagpolgárhoz, és ezzel a Fideszes talpasokhoz is, a saját utcáját a saját házáig leaszfaltoztató, a szidott Európai Uniótól kikunyerált közös pénzünkből magán vadászházat építtető, a nagyon látványosan villákkal gyarapodó, az új nagybirtokossá váló, a havi 5 milliót kereső, a babáikat milliókért foglalkoztató Fideszes potentátok.

A helyi új burzsoázia Fideszes tolvajai a Nép vagyonát viszik haza, vagy Uruguayba, Azerbajdzsánba és Svájcba, miközben az ezt szemlélő helyi kisember a gyerekének nem tud külön órát fizetni az angol tanárnál, nincs pénze már bérletre sem, vagy a csekkekkel küzd hónapról hónapra. S a helyi kisemberek között nem csak bizonytalanok és ellenzékiek vannak, hanem Fidesz szavazók is, sőt Fidesz aktivisták is, akik nem azért dolgoztak, hogy Simicska előző csicskapártjának képviselői így dőzsöljenek! Titeket ez nem zavar? Ti nektek nem szorul ökölbe a kezetek, ha arra gondoltok, hogy éjjel-nappal azért dolgoztatok, agitáltatok, szavazatot számoltatok, adatbázist kezeltetek, mert hittetek valamiben, s közben csak a harácsolás, a közpénzlenyúlás, a lopás és a dőzsölés megy a nevetekben?

Ráadásul a király, vagy az alkirályok alatt, a Vörösnyelv Érdemrenddel kitüntetettek egy jelentős része még hihetetlenül buta is, lusta is, tehetségtelen is volt mielőtt lámpást adott kezébe a Kedves vezető a dácsájában. Ti is ismeritek őket. Tudjátok róluk, hogy ezek a TI munkátok révén gazdagodtak meg iszonyatosan, s harácsolnak azóta is a Ti károtokra, s dézsmálják a nemzetünk közös vagyonát. Titeket ez nem zavar?

Vagy ti is kaptok a zsákmányból? Persze, biztosan kapott pár ember trafikot, de annak is a nagyját az uraitok vitték el. Lehet, hogy al-al-alvállakozóként valamicske megrendelés is jutott, de abból is a nagyobb falat a hűbéruraké, az igazi haszon meg a főoligarcháké. Nem ezekre gondolok. Ez aprópénz a harmadik-negyedik szint vagyongyarapodásához képest is. Ez csak baksis, amit nektek esetleg odadobnak. És értem, hogy nemzeti öntudat, meg „Viktor az Isten”, meg csíki sör, meg „VesszenTrianon!”, és Békemenet, és jön a migráncs, és állítsukmegbrüsszelt és csodaszarvas. Értem. Azt már kevésbé, hogy a Soros zsebéből kibújt Simicska-csicskáit miért nem szembesítitek múltjukkal, de ez „csak” erkölcsi kérdés, ez „csak” (!) gerinc dolga.

De az nem zavar, hogy titeket is kirabolnak? Nem zavar, hogy dupla annyit kereshetnél, ha ezek nem lopnák szét a hazánkat? Nem zavar, hogy a gyereked, unokád élhetne itthon, egy modern, Európai országban jólétben, a közeledben és nem kellene a sírjainktól 1.000-2.000 kilométerre más népek cselédjeinek lenniük, mert elmenekültek innen a magyar ugarról? Nem zavar, hogy ellopják a nyugdíjadat, a magasabb fizetésedet, a kisebb adódat, a szüleid normális kórházát, a saját gyereked modern iskoláját? Mert amit ellopnak, azt Tőled lopják el. Tőled is. S nem zavar, hogy ellopják a békédet, a nyugalmadat, a barátságodat, a családodat?

Nem zavar, hogy akikért dolgoztál a kampányban és azóta is, azok dőzsölnek, lubickolnak a luxusban, vagyonosodnak, míg Te gürcölsz, a megélhetéssel küzdesz, s csak baksist dobnak néha? Nem zavar?

Mert engem nagyon.

Török Zsolt Facebook-bejegyzését változatlan formában közöltük.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!