A fideszes politikusnő Óbudán állítaná fel

Rossz az, aki rosszra gondol: sosem találná ki, hogy mit is akar felállítani az örök kispados Menczer Erzsébet, aki mostanában a Szovjetunióban Volt Magyar Politikai Rabok és Kényszermunkások Szervezete (Szorakész) – nem vicc, ez a neve neki… – elnöke: egy gulágobeliszket…

Mi tagadás, nem mindennapi a kísérlet s ha sikerül, minden bizonnyal bekerül a Guiness-rekordok könyvébe, mi mindenesetre drukkolunk s tőlünk megkapja az ajánlást, ha sikerül a 15 méteres tervet felmagasztosítania.

Már csak az a kérdés, hogy ma Magyarországon mond-e bárkinek bármit az, hogy Gulág – akár feláll, akár nem, mármint egy obeliszk az emlékére. Na persze a tervezett 500 millióért bármikor, tehetnénk hozzá.

De félre az ironizálást, ennél nagyobb abnormalitást már régen hallottunk arról nem is beszélve, hogy a Ferencvárosban már áll egy, a témával kapcsolatos politgiccs memento, amit a köztéri fideszes giccsek udvari szobrásza készített. Igen, az a Párkányi Raab László, aki a Szabadság térre pottyantotta a gazdái által is szégyellt s hivatalosan máig fel sem avatott izét, amitől a mai napig csuklik minden jóérzésű ember.

menczer3

Az alkotó nevét pedig addig a kutya sem ismerte, nos eztán sem a művészi színvonala miatt jegyeztük meg, amit tovább mélyít a IX. kerületbe rottyantott Málenkij Robot Emlékhely elnevezésű óriásrejtvénye.

Magyarán, pusztán az objektivitás végett: VAN már egy kvázi Gulág-emlékmű Budapesten, ugyanolyan, akár a kormánya: túlburjánzóan ízléstelen, értelmetlen, drága és agresszív. Tökéletesen alkalmatlan arra, ami a célja lett volna, hogy méltó emléket állítson bármely elnyomó diktatúra áldozatainak is.

Ennek ellenére a fideszes politikusnő, úgyis mint a Szovjetunióban Volt Magyar Politikai Rabok és Kényszermunkások Szervezete (Szorakész) elnöke Menczer Erzsébet mégis felállítana egyet szűkebb pátriájában, Óbudán is, valahol a Duna-parton, miután az eredetileg tervezett V. kerület annyira már nem kívánta az aktust – szívnak eleget a Párkányi rémálom miatt is.

Menczer viszont kitartóan fényezi a projektet, mint nyilatkozta büszkén a kormány napilapjában s lelke rajta sőt, ajánlanánk, hogy minden kerületben állítson fel egyet-egyet a Gulág emlékére, csak könyörgöm – ha már erre gerjed a közéleti libidója, miért nem lehet mindezt a négy fal között csinálni otthon, legóból..?

S nem a tervezett félmilliárdból(!!!), mert annyiból elég sok minden felállítható lenne.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!