Orbánék egyik legnagyobb választási ígérete a visszájára fordult: rosszul leszel ha megtudod, hogy mennyire

Az Orbán-kormány 2010-es ígéreteiből több is várat magára, az egyik leginkább megvalósulni nem szándékozó ígéret a bürokrácia csökkentés. Orbánék azt ígérték, hogy kisebb állammal fognak kormányozni, az alábbi információk alapján azt láthatjuk, hogy ennek pont az ellenkezője történt. Az Országgyűlési képviselők számának csökkentése, igaz lehet, hogy látványos eredménnyel jár, de egyáltalán nem szolgálja azt a célt, amiről Orbánék 2010-ben beszéltek. Nem csökkent az állam, nem csökkent a bürokrácia, hanem a duplájára nőtt!

2010-ben 5700-an dolgoztak a minisztériumban, mára ez 10 000 főre nőtt. A bürokráciacsökkentést ígérő Orbán-kormány alatt megduplázódott a minisztériumi dolgozók száma. A 2010-es bürokráciacsökkentésnek nyomát sem találhatjuk, hiszen folyamatosan nő az állam mérete. A kormany.hu weboldalra csak két minisztérium tölti fel rendszeresen a foglalkoztatással kapcsolatos adatokat, mégis ismerjük azokat különböző beszámolókból.

A földművelésügyi tárcánál június végén kétszáz fővel dolgoztak többen, mint 2010-ben. A Honvédelmi Minisztériumban 150 fővel bővítették a létszámot. A Fejlesztési Minisztérium méretét megháromszorozta. A Külgazdasági és Külügyminisztérium alkalmazottainak száma pedig harmadával bővült, de a rekordnövekedést a Miniszterelnökség tudhatja magáénak. 93 főről 1500 fölé nőtt alkalmazottainak száma.

A vg.hu szerint a létszám növekedéssel együtt megduplázódtak a személyi kiadások is. Amíg 2010-ben Magyarország 981 milliárd forintot költött erre a célra, ma már 1960 milliárd forintot. A jövő évi költségvetés nem szerénykedik, abban már 2407,2 milliárd forinttal számolnak. Hét évvel ezelőtt az összes kiadás hét százalékát, jövőre már 12%-át fordítja a kormány az állami dolgozók bérére.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!