Bujkáló bukott grúz elnökkel futhat össze a Balatonnál

Orbán 2004-ben még mert nyilvánosan mutatkozni a körözött elnökkel

Grúzia volt elnöke, aki bukása után egy ideig Porosenko ukrán elnök bizalmasa és az Odesszai Régió kormányzója volt, Magyarországon nyaral. Mikhail Szaakasvili saját Facebook-oldalán közölte, hogy a Balatonnál van – legalábbis a Kyivpost / Ria.ru értesítése szerint.

„A családom és én a Balatonhoz érkeztünk. András magyar király és felesége, Anasztázia ukrán hercegnő emlékművénél állunk éppen” – írta frissiben a grúz, majd ukrán állampolgárságától is megfosztott politikus.

A világpolitikában finoman szólva is kétes megítélésű Szaakasvili 2014-ben Még hivatalosan járt Magyarországon, „régi jóbarátja, Orbán Viktor” meghívására, bár a találkozóval olyan nagyon nem dicsekedett a kormányhivatal. A kurtafurcsa találkozón kormányközeli háttérinformációk szerint szóba került a menekülő grúz elnök magyarországi befogadása is, de ezt természetesen hivatalosan senki sem erősítette meg.

A volt elnök és több egykori munkatársa, kormányának tagjai ellen ugyanis büntetőeljárások folynak különböző vádakkal. Magát Szaakasvilit például hivatali hatalommal való visszaéléssel vádolják, amiért a grúz hatóságok lerohantak és bezártak egy kormányt bíráló tévéadót, valamint egy 2007 novemberi tüntetés erőszakos feloszlatásának elrendeléséért.

Ekkor még körözés alatt állt az ex-elnök, így érthető, hogy kapaszkodókat keres(ett) a belterjes balkán-közeli országokban.

Amennyiben hinni lehet az orosz bulvárinformációknak, valamilyen titokzatos okból mégis felbukkant újra Magyarországon és vidáman posztolgat a Balaton mellől.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!