Szerintünk nem lesz kötelező sminkelni

Forrás: Youtube

A 888.hu cikkében újabb népbutító őrültséget indítanak útjának. Remélik, hogy nem lesz kötelező az Európai Unió tagállamaiban a férfiak számára a sminkelés. A 888.hu Berzsenyi Dánielt idézve felteszi a nagy kérdést: vajon mi lenne a véleménye Berzsenyi Dánielnek, mindarról, hogy a L’Oreal kozmetikai óriáscég ügyvezető igazgatója azt nyilatkozta a Daily Telegraph számára, hogy a férfiak körében olyan gyorsan növekszik a kozmetikumok iránti kereslet, hogy hamarosan nagy, önálló pultokat kell majd létesíteni a drogériákban a férfiak számára.

A cikkben még szó esik arról is, hogy egy új „szelfigeneráció” van megszületőben, amely generációban már nem lesz tabu az, hogy ha egy férfi sminkeli magát.

„Én is örömre születtem
Arkádia berkében,
Rózsapárnán szenderegtem
Cypris ambrás ölében.
Az aranyszázad istene
Pásztorai közé kene.”

Életfilozófia című költeményét kezdi a költő a fenti bekezdéssel.

Ugyanabban a költeményében írja:

„Az ifjúság örömeit
Lelkesedve öleltem…”

Tehát Berzsenyi sem csak a hazafias érzelmű és szenvedélyes honvédelem partján állt. Ezt mindenképpen fel kell mutatni egy olyan országban, ahol a kormány megpróbálja a választópolgárokkal elfogadtatni a puritán berendezkedésű, honvédelmi kötelezettséggel megtűzdelt polgári életet. Miközben a narancsos diktatúra uralkodói elitje saját magának mindenféle élvezeteket és erőforrásokat ki óhajt sajátítani…

Aztán még ilyen gondolatokat is megfogalmazott más költeményében:

„Az emberekben végtelen különbség
S megérthetetlen visszás értelem van.”

Lehet, hogy Berzsenyi azt szólná hozzá, hogy akinek nem tetszik az ne sminkelje magát és hagyja már békén azokat, akik sminkelni szeretnék magukat és foglalkozzanak e helyett a puncival, mint minden élet és öröm forrásával.

A 888.hu által említett sybaríta vázzal kapcsolatban mindenképpen meg kell jegyezni, hogy mi áll az adott idézetet megelőző strófában:

„Így minden ország támasza, talpköve
A tiszta erkölcs, melly ha megvész:
Róma ledűl, s rabigába görbed.”

Nos a tiszta erkölccsel és annak a jelenlegi Orbán-kormány hozzá való viszonyával lenne érdemes gondolkodni a 888.hu szerkesztőségében.

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!