Már elvesztették Budapestet, ezért bosszúból a főváros teljes letámadására készül a Fidesz

Egyre erősebb tényként kezelhető, hogy a Fidesz nemcsak elengedte Budapestet, de már a vereség miatt a kíméletlen bosszú lépéseit szervezi.

Millenáris Park, Városliget, Kopaszi-gát, budai vár, budaörsi reptér, Margitsziget és most Újbuda – a gátlástalan szabadrablás eddig kiszemelt helyszínei.

Ez utóbbi védelmében tartott sajtótájékoztatón tiltakozott Molnár Gyula, az MSZP elnöke s a kerület volt polgármestere, valamint a helyi szocialisták vezetője, Keller Zsolt.

Egy Fidesz-közeli cég 350 lakásos társasházat tervez a Feneketlen-tó tőszomszédságába, és ez szerinte élhetetlenné tenné a környéket. Mivel egy olyan lakókörnyezetről van szó, amit már képtelenség tovább terhelni, a helyi fideszes polgármester felelősségét fogalmazták meg, ami a beruházás szándékát tekintve sokkal inkább felelőtlenség, magyarán szabadrablás lenne mind a rábízott emberek, mind a főváros érdekeivel kapcsolatosan.

tó

„Az MSZP tiltakozik a Feneketlen-tó környékére tervezett lakópark ellen, válaszokat vár az ügyben a XI. kerület fideszes polgármesterétől, valamint kezdeményezi az újbudai önkormányzat vagyonelemekkel foglalkozó bizottságának összehívását, és akár helyi népszavazást is tartana az ügyben” – közölte Molnár Gyula.

Keller Zsolt szerint Újbuda lett a „fideszes oligarchák új célpontja”, hiszen a Kopaszi-gátra tervezett „Garancsi-féle” 120 méter magas toronyház után most egy másik Fidesz-közeli cég tervez 350 lakásos társasházat a Feneketlen-tó tőszomszédságába.

A politikus szerint megkerülhetetlen a kerület polgármesterének, Hoffmann Tamásnak a felelőssége. Amint mondani szokás: ha tudott róla azért, ha nem tudott róla, azért ordító a felelőssége a nyíltan ingatlanpanamaként kezelhető spekulációval kapcsolatban.

Molnár Gyula azt kéri a helyi MSZP-frakciótól, hogy kezdeményezzék jövő hétre a vagyonelemekkel foglalkozó önkormányzati bizottság rendkívüli ülésének összehívását, valamint kezdeményezzenek helyi népszavazást a szabadrablás megállítására.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!