Lázár baromsága több 100 millióba fájt az adófizetőknek – Miniszter Úr irány a pénztár és tessék visszafizetni

A Magyar Társasházkezelők Országos Szakmai Szövetségének elnöke nyilatkozta, hogy Lázár megértette a szakmai érveket, amelyek szerint a panelépületek nagyszámú visszabontására jelen pillanatban nincsen lehetőség. Igény sincsen erre. Amire viszont szükség van az a panelépületek átfogó felújítása.

„Az elnök egyetért a kormányzat azon felvetésével is, hogy az eddigi, elsősorban energetikai szemlélet helyett a közérzet javítása lehet a fő cél. Számításaik szerint lakásonként legalább egymillió forintos állami támogatásra lenne szükség, körülbelül ugyanennyi kedvezményes hitellel és némi önerővel megtoldva.” – írja a 24.hu.

A Miniszterelnökség azt nyilatkozta, hogy több előzetes egyeztetést folytattak a panel-érdkeképviseletek, az építész- és mérnöktársadalom, a tudományos köztestületek, valamint az önkormányzatok és az érintett pénzügyi szervezetek képviselőivel.

„Jelenleg a szakmai vélemények, javaslatok és álláspontok begyűjtése és összegzése zajlik és elemzik az állami szerepvállalás lehetőségeit is. Egyetértés született a tekintetben, hogy átfogó, minden részletkérdést lefedő, hosszú távú programcsomag megalkotása szükséges. A kormány kiemelt célja az életminőség javítása, ezért több megoldástípust tartalmazó anyagot készít, ami kitér az épületek városszöveten belüli elhelyezkedésére, statikai, gépészeti állapotára, az építészeti, funkcionális energetikai korszerűsítésre, vagy akár a környezetrendezésre is.”

Már csak egyetlen kérdés maradt megválaszolatlanul, mi újság a 402 millióval?

Korábbi cikkünkben beszámoltunk róla, hogy bruttó 402 millió forintba kerül a panel visszabontás program előkészítése és tervezése.

Nem fogod elhinni, mit készítenek elő Lázár városában 420 millióért!

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!