Ettől ökölbe szorul a kezed! Orbánnak nagyobb a vagyona mint Ceausescunak?

2017.08.09. 16:27

Iszonyú vagyonokat halmoznak fel Orbánék, de már a fideszes harmad- és negyed vonal is.
30-40 éves, több ciklusos fideszes országgyűlési képviselők vagyona lassan eléri családonként az első milliárdot. Sőt!

Generációkra (!!!!) rendben vannak a Fideszes államtitkárok (150 fő), a Fideszes képviselők (130 fő), a Fideszes állami/nagyvárosi cégvezetők (kb 400-500 fő), a Fideszes polgármesterek, alpolgik, megyei közgyűlési elnökök (kb 1.100-1.200 fő), a Fideszes pártkatona közig vezetők (jegyzők, aljegyzők, minisztériumi biszbaszok, járási biszbaszok…, kb 1.000 fő) Generációkra!!! És nem az Orbán-Simicska-Lázár-Garancsi-Mészáros-… típusok. Nem, nem. Hanem ezek a talpasok.

A napokban tanulmányoztam át, hogy hol és mekkora vagyont halmoztak fel az elzavart diktátorok. Ceaușescu a fasorba sincs.

Ben Ali (Tunézia, 1987-2011.) elmenekülése után leltárba vett és elkobozott vagyona 13 MILLIÁRD $, ami kb 3.200 Mrd HUF. Az, hogy a vejének (nem Tiborcznak hívták) miket játszott át, milyen törvényeket módosítottak, és az egyik felesége milyen koncessziós jogokat kapott még egy extra érdekesség.

Viktor Janukovics Oroszországba menekült Putyin különleges erőinek helikoptere segítségével, ahová nem tudni mennyit vitt magával, vagy menyit utalt ki oda. De azt lehet tudni, hogy egyik zárolt számláján 1,5 MILLIÁRD dollár volt, valamint több jacht, hajó és számtalan autó maradt a lefoglalt aranyvécékefés villán túl (!), 40-50 cég, amiből 19 közvetlenül az övé és családjáé. Kb 70 MRD eurót pedig a haveri körrel nyúltak le az ukrán közpénzekből.

Mubarak, Szaddam Huszein, Kadhafi (akivel nagyon jóban volt Orbán Pharaon nevű barátja), mind-mind dollár milliárdokat loptak el a néptől. Ennek egy jelentős része még haláluk után sem került elő, vagy éppen Janukovics vígan éli az életét és a Volgán vodkázik valamelyik luxus yachtján.

Adolf Hitler rémtettei szörnyűek, de közben ne felejtsük el, hogy könyve minden házassághoz a Birodalom ajándéka volt, s ebből is márka milliókat rakott zsebre. Ne felejtsük el, hogy miközben a führer a szerény körülmények között élő, a saját erejéből magát felküzdő puritán képét mutatta, aközben adócsaló is volt, majd mikor erre rájöttek, akkor a törvényt átírták a kedvére: adómentes lett minden jövedelme. Miközben harcolt a nyugat és az USA ellen, aközben dollár milliók érkeztek nem csak Fordéktól, de a Bush dédapa által vezetett pénzügyi csoporttól is. A háború nekik is jó üzlet, a vezérnek pedig csak a harács és a vagyon számított. Később már csak a hatalom.

Putyin vagyonát felbecsülni sem merik, de több száz milliárd dollárt emlegetnek. Trump a saját rokonait nevezi ki, és a jogszabályokkal saját családjának kedvez, hogy saját lábukon álljanak. Bár a trafikokhoz ugyan még nem nyúltak hozzá.

Szóval, ez a példa lebeghet Orbán szeme előtt? A világ egyik leggazdagabbjának lenni, de legalábbis a kollégái között nem szerénykedni szerény vagyonkájával.

Piszkos tolvaj gazember mind. A nép azért szegény (többek között), mert ezek a mocskok kirabolják a saját népüket. Mondjuk, ugyanezt csinálták Rákosiék is. 1952-ben javában mentek a padláslesöprések, mikor a rezidenciában elrendelték egy úszómedence építését.

Később, ezen medencék egyikében (vagy azok falazó elemeiből, ezen még vitatkoznak forrásaim) tartott tyúkokat Kádár, szándékosan. Aki szintén nem volt szent, de ezekhez képest egy lúzer.

Szerintem az előző évszázadokban is voltak a jelenlegi Fideszeshez hasonló közpénz lenyúlások (na, most újat mondtam, ugye?), de nem ekkora, hanem több nullával kisebbek minimum.

A diktátorok, tehát nem csak a hatalom érdekében korlátozták a demokráciát, hanem, hogy személyes, családi vagyonuk gyarpodjon. Abban bíznak, hogy ha túl élik, ha nem, ha megbünteti őket a nép, ha nem, a családjuk akkor is jól járt és olyan vagyonkoncentrációt hajtanak végre pár éves diktátorságuk alatt, amire hercegek, bárók, grófok több száz év alatt nem voltak képesek.

Eddig a történelem azt mutatta, hogy nem élvezhetik a felhalmozott vagyont. Ezért kár teperni, ezért kár a népet kifosztani, ezért kár a diktatúráért!

A szerző, Török Zsolt írását változatlan formában közöltük.

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!